Нове

Яблучна шарлотка з горіхами – надзвичайно смачний рецепт

Найвідоміший пиріг з яблуками – це шарлотка. Просто, смачно та швидко.

Інгредієнти:

  • Яблука кисло-солодкі – 4-5 шт.
  • Борошно – 1 склянка
  • Цукор – 1 склянка
  • Яйця курячі – 3 шт.
  • Вершки – 100 мл
  • Розпушувач – 1 ч. ложка або щіпка соди
  • Кориця – 0.5 ч. ложки
  • Волоські горіхи – жменя
  • Сіль – щіпка
  • Вершкове масло – 1 ч. ложка
  • Панірувальні сухарі – 2 ст. ложки
  • Цукрова пудра

Приготування:

У яблук вирізати насіння, нарізати шматочками і посипати корицею.

Яйця збити з цукром, додати сіль і вершки. Цукор повинен повністю розчинитись.

Борошно просіяти та додати до яєць. Додати розпушувач та перемішати.

Тісто не повинно бути надто густим або надто рідким.

Форму змастити вершковим маслом і обсипати панірувальними сухарями.

Частину тіста, приблизно третину, вилити на дно форми. Викласти яблука, посипати подрібненими волоськими горіхами.

Залити тестом та дати постояти 3 хвилини. Тісто проникне між шматочками яблук. Поки увімкніть духовку на 180°C.

Випікати 40-45 хвилин. Готовність перевірити дерев’яною шпажкою, проткнувши нею пиріг, вона має вийти сухою.

Смачного!

Нове

Популярне