Нове

Найніжніше куряче філе з соусом песто

Найніжніше куряче філе із соусом песто – це чудовий варіант повсякденної вечері. Вони готуються за лічені хвилини із простих компонентів. Існує кілька варіантів блюда. У першому випадку грудка покривається песто та сиром і запікається у духовці. Такий варіант виходить дієтичним і простим. У другому випадку страва додатково обертається скибочками бекону. Цей варіант виходить вже жирнішим і калорійнішим, але, разом з тим, і соковитішим.

Як вже зрозуміло з назви, як основний інгредієнт виступає куряча грудка. Цей вид м’яса вважається одним із найкорисніших і дієтичних. Саме тому його включають у спортивне харчування. Найбільше поживних речовин у грудці зберігається при запіканні. Саме цей спосіб термічної обробки ми й розглянемо. Куряча грудка містить повноцінний білок та цінні амінокислоти. Вона ідеальна для харчування всіх вікових категорій, оскільки чудово засвоюється організмом та сприяє нарощуванню м’язової маси.

Незважаючи на те, що страва готується дуже швидко та просто, є деякі секрети, які допоможуть приготувати страву ресторанного рівня. По-перше, як основа використовуємо тільки філе. М’якуш необхідно зрізати з грудки. Кісточку викидати не варто. Вона підійде для приготування бульйону.

По-друге, песто треба готувати самостійно. Готовий соус не використовуємо. Для приготування песто нам знадобиться свіжий ароматний базилік, який має потужні антибактеріальні властивості. Він незамінний у боротьбі з інфекціями. Класичний соус песто готується з нерафінованою оливковою олією. Але ми піддаватимемо його температурній обробці. Тому до складу соусу включимо рафіновану олію! По-третє, покривають грудку соусом рясно і з усіх боків. В іншому випадку курочка пересохне.

Інгредієнти:

  • Куряче філе – 600 г;
  • Свіжий базилік – 3 пучки;
  • Часник – 2 зубчики;
  • Кедрові горіхи – 50 г;
  • Оливкова олія – 50 мл;
  • Сіль за смаком;
  • Пармезан – 50 г на соус + 30 г для посипання курки.

Приготування:

Промиваємо філе, просушуємо рушником, солимо і перчимо. Ножем робимо невеликі надрізи та трохи розсовуємо м’якуш пальцями;

Базилік промиваємо, просушуємо. Видаляємо у нього жорсткі стебла, викладаємо у чашу блендера. Додаємо до базиліку тертий пармезан, оливкову олію, очищені зубчики часнику, сіль. Пробиваємо соус до однорідності;

Покриваємо грудку приготованим соусом, а потім відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 25 хвилин;

Дістаємо курочку з духовки, посипаємо тертим сиром та відправляємо ще на 5 хвилин у духовку;

Готову курочку подаємо до столу. За бажання її можна доповнити будь-яким гарніром.

Грудка хороша, як у гарячому, так і в холодному вигляді. Її можна подати як закуску.

Смачного!

Нове

Популярне