Новинка серед тортів. Без вершків та дорогих продуктів. Ви будете здивовані!
Інгредієнти:
Для білкового бісквіту
- 3 білки
- 100 г цукру
- 75 г крохмалю
- 0,5 ч.л розпушувача
- 20 г борошна
- 1 ч.л оцту 9%
Для шоколадного бісквіту
- 3 яйця
- 85 г цукру
- 75 г борошна
- 0,5 ч.л розпушувача
- 1,5 ст.л какао
Для крему
- 500 г сиру 9%
- 3 жовтки
- 100 г цукру
- 1 ч.л ванільного цукру
- 100 г вершкового масла
- 60 г молока
- 1,5 ст.л крохмалю
Для прикраси
- 20 г чорного шоколаду
- 20 г білого шоколаду
Приготування:
3 білки збиваємо до легкої піни, потім додаємо частинами 100 г цукру. Білки збиваємо до стійких піків. При перевертанні миски білки не рухаються.
Далі в 2 заходи додаємо 75 г будь-якого крохмалю (картопляного або кукурудзяного). Просіюємо крохмаль через сито. Акуратно перемішуємо лопаткою.
Також всипаємо 0,5 ч.л розпушувача та просіюємо 20 г борошна. Акуратно перемішуємо. Останнім додаємо 1 ч.л оцту 9%. Перемішуємо.
Готуємо бісквітне тісто. 3 яйця поділяємо на білки та жовтки.
Білки виливаємо в миску, збиваємо міксером до піни і додаємо частинами 85 г цукру. Збиваємо білки до стійких піків. Потім по одному додаємо жовтки і продовжуємо збивати до пишності ~2 хвилини.
У два заходи додаємо 75 г борошна та 0,5 ч.л розпушувача. Продукти просіюємо через сито. Акуратно перемішуємо.
Останнім додаємо 1,5 ст.л какао, які заздалегідь просіюємо через сито. Перемішуємо.
Дно форми d-20 см застилаємо антипригарним пергаментом. Боки змащуємо шматочком вершкового масла.
По черзі викладаємо шоколадне тісто, а середину біле тісто. Потім навпаки 1 ст.л білого тіста, середину шоколадне тісто. Тісто викладаємо довільно, чергуючи шари білого та шоколадного тіста.
Наприкінці шпажкою хаотично робимо малюнок.
Випікаємо бісквіт при 170-180 С ~ 45 хвилин до сухої зубочистки. Готовий бісквіт остудити на ґратах.
Для крему 500 г сиру викладаємо в каструлю з товстим дном, додаємо 100 г цукру, 1 ч.л ванільного цукру, 3 жовтки та 100 г м’якого вершкового масла. Продукти подрібнюємо занурювальним блендером у однорідну пастоподібну масу.
Каструлю ставимо на плиту на невелике нагрівання і розтоплюємо сир. Поступово він плавитиметься. Суміш стане більш рідкою. Безперервно її перемішуємо.
Окремо до 60 г молока додаємо 1,5 ст.л крохмалю і перемішуємо до його розчинення. Вливаємо у сирну суміш. Перемішуємо. Проварюємо до загусання.
Готовий крем перекладаємо в миску, щоб він охолонув. У мене густий крем з невеликими крупинками сиру. У вас може бути рідкішим, все залежить від особливостей сиру.
Бісквіт розрізаємо на 4 коржі.
Збираємо торт. Чергуємо коржі та крем. Крем ділимо на 3 частини. Для боків крем не залишаємо.
У такому вигляді залишаємо торт постояти 1:00 при кімнатній температурі, потім ставимо на 2-3 години в холодильник.
Згодом торт зверху поливаємо чорним та білим шоколадом. Потрібно по 20 г. Шоколад розтоплюємо в сотейнику на плиті.
Торт дуже м’який та повітряний. Бісквіт пухнастий як хмара. Білковий і шоколадний бісквіт подібні до смаку. Крем смачний, сирний, нагадує сир або навіть морозиво.
Торт не сухий та смачний. Він у міру солодкий та легкий.
Смачного!