Нове

Неймовірно смачний кекс на згущеному молоці

Запрошую на чаювання з кексом на згущеному молоці. Не часто його готую, тому що складно мені відірватися від нього ))). Правда, дуже смачний, мені подобається, що він виходить вологий і тане у роті. Хто вже пробував, розуміють про що я.

Після того, як кекс спікся, його потрібно остудити і можна відразу їсти. Але, я люблю потримати його у холодильнику близько двох годин. Не знаю, можливо масло зі згущеним молоком у тесті застигають і смак у кексу виходить, як просочений торт. Для того, щоб зрозуміти, потрібно спробувати.

Інгредієнти:

  • Згущене молоко – 300 мл
  • Борошно – 200 г
  • Масло вершкове – 60 г
  • Олія рослинна рафінована – 60 г
  • Сметана – 100 г
  • Яйця – 2 шт.
  • Розпушувач – 1 ч.л.
  • Ванільний цукор – 10 г
  • Сіль – 2 щіпки

Приготування:

У миску вбила яйця, влила згущене молоко, додала сметану, розм’якшене або розтоплене вершкове масло (не гаряче), рослинну олію. Добре перемішала вінчиком.

Збивати не треба.

Потім всипала борошно, розпушувач та ванільний цукор. Добре перемішала.

Форму для випікання змастила вершковим маслом та вилила тісто. Поставила у розігріту до 180 градусів духову шафу хвилин на 40. Готовність перевірила дерев’яною шпажкою.

Повністю остудила та прибрала в холодильник на 2 години, щоб кекс повністю охолонув.

Все, що залишилося, посипати цукровою пудрою, нарізати на порційні шматочки і можна кликати рідних на чаювання.

Смачного!

 

Нове

Популярне