Нове

Цей сніданок змінить ваше життя: рисова каша зі смачною начинкою на маковому молоці

Сніданок має бути не лише смачним, а й ситним. Пропоную вам повторити та спробувати незвичайний рецепт рисової каші з маковим молоком.

Апетитна кашка сподобається всім вашим рідним – обов’язково приготуйте та переконайтесь у цьому самі.

Інгредієнти:

  • Рис – 100 г
  • Мак – 200 г
  • Сіль за смаком
  • Цукор – за смаком
  • Вершкове масло – 15-20 г
  • Лимон – невеликий шматочок
  • Персики
  • Черешня

Приготування:

Мак промиваємо холодною водою, заливаємо окропом (500 мл) та на 12 годин залишаємо при кімнатній температурі. У каструлю наливаємо воду і додаємо рис (пропорції води та рису один до одного). Після того як вода з рисом закипить накриваємо кришкою каструлю і на маленькому вогні готуємо ще 10 хвилин. У чашу блендера відправляємо розбухлий мак разом із рідиною і все добре пробиваємо. Отриману масу перетираємо через дрібне сито. Макове молоко наливаємо в каструльку з рисом, додаємо на смак цукор, сіль і перемішуємо. Після закипання кашу варимо 2-3 хвилини та знімаємо з вогню.

У сковороду відправляємо дві столові ложки цукру, збризкуємо лимонним соком і на маленькому вогні розплавляємо все в карамель. У карамель додаємо шматочок вершкового масла і нарізаний невеликими шматочками персик. Обсмажуємо у карамелі персики буквально одну хвилину та знімаємо сковороду з вогню. У кашу додаємо шматочок вершкового масла, перемішуємо і викладаємо на тарілку. Зверху поливаємо персиковою карамеллю, прикрашаємо блюдо черешнею, листочками м’яти та подаємо до столу.

Смачного!

Нове

Популярне