Нове

Готуємо ніжну запіканку з курячого філе та кабачків

Пропоную вам приготувати смачну та ситну запіканку з курячого філе, кабачків, яєць та сиру. Це не тільки смачна страва, а й дуже корисна. Вона готується із багатих білком продуктів. Її можна приготувати не лише на вечерю, а й на перекушування. Запіканка чудово підходить для тих, хто на дієті, стежить за своїм здоров’ям та займається спортом. У ній можна змінювати склад та кількість інгредієнтів. Форму для запікання використовувала 25*16.

Інгредієнти:

  • 2 (500 г) кабачка
  • 300 г курячого філе
  • 100 г твердого сиру
  • 3 яйця
  • 3-4 ст.л. рисового/пшеничного борошна
  • 2-3 зубчики часнику
  • Зелень
  • Сіль та чорний перець
  • Олія для змащування форми

Приготування:

Твердий сир натираємо на тертці з маленькими дірочками.

Кабачки очищаємо від шкірки і натираємо на тертці з маленькими дірочками. За бажанням шкірку з молодих кабачків можна не знімати. З кабачків злегка віджимаємо рідину.

Дрібно нарізаємо зелень та часник.

Куряче філе пропускаємо через м’ясорубку або нарізаємо маленькими шматочками.

У глибоку чашу до кабачків кладемо сир, куряче філе, яйця, зелень із часником, сіль та чорний перець. Все добре перемішуємо.

Додаємо кілька ложок борошна і добре перемішуємо.

Тісто на запіканку має вийти трохи рідким.

Форму для запікання змащуємо олією та присипаємо борошном.

Викладаємо у форму тісто та вирівнюємо зверху. Всередині запіканки робимо невеликі заглиблення, щоб вони заповнилися рідиною.

У розігрітій духовці при 180С випікаємо 35-40 хвилин.

Готову та рум’яну запіканку залишаємо трохи охолонути і лише після витягаємо її з форми. Запіканка при охолодженні трохи осяде і стане щільнішою.

Запіканку подаємо із зеленню, сметаною, оливками або якимось соусом.

Смачного!

Нове

Популярне