Нове

Готуємо найсмачніший минтай особливим способом

Готувати за цим незвичайним рецептом можна не тільки минтай, але й тріску, скумбрію та інші види білої риби із сухуватою м’якушу. Риба виходить настільки смачною і ніжною, що цей спосіб приготування відразу стає найулюбленішим.

Отже, нам знадобиться минтай – візьмемо 3 великі рибини без голови, чорний мелений перець – 1/3 чайної ложки, прованські трави суміш – чайну ложку, лимонний сік – 3 повні столові ложки, 2 – 3 столові ложки рослинної олії (найкраще оливкової). Також візьмемо кілька стебел свіжої селери, сіль, трохи цукру, столову ложку томатної пасти та чайну ложку готової гірчиці.

Минтай очищаємо, зрізаємо плавці та хвіст, прибираємо плівку всередині риби, ретельно миємо, обсушуємо, після чого робимо з обох боків тушки хрестоподібні надрізи по всій поверхні.

У мисці змішуємо томатну пасту, гірчицю, олію, сіль, цукор, мелений перець, сік лимона, прованські трави. За бажання можна додати і трохи спецій для риби. Все ретельно перемішуємо.

Підготовлену рибу перекладаємо у звичайний пакет, заливаємо маринадом так, щоб риба була вкрита ним з усіх боків. Пакет зав’язуємо, перетрушуємо вміст, залишаємо маринуватися на 20 – 30 хвилин.

На лист, змащений олією, укладаємо стебла селери. На них викладаємо промариновану рибу, розподіляючи на поверхні залишки маринаду з пакета.

Ставимо деко в прогріту духовку. При температурі 180 градусів час запікання складе 25-30 хвилин.

Подаємо рибу в гарячому вигляді, доповнивши запеченою картоплею або вареним рисом, а також салатом зі свіжих овочів.

Смачного!

Нове

Популярне