Як приготувати улюблені ласощі з нашого дитинства всього за 30 хвилин? Дуже просто. Їх готували наші мами та бабусі нашвидкуруч, щоб порадувати нас. Тепер я сама їх готую, але їхній смак досі викликає у мене найтепліші почуття.
Інгредієнти:
- борошно – 6 ст. ложок.;
- сир – 200 грамів;
- яйця – 2 штуки;
- цукор – 2 ст. ложки;
- сіль – 0,5 ч. ложка;
- сода – 0,5 ч. ложки;
- рослинна олія – для смаження;
- цукрова пудра з ваніллю – за бажанням для посипання.
Приготування:
У глибокій тарілці вимішуємо сир та яйця. Додаємо туди борошно, сіль, цукор і соду і сіль і вимішуємо лопаткою до однорідної маси.
У сотейник наливаємо олії стільки, щоб пончик міг зануритися хоча б наполовину і добре розігріти її.
Робимо із тіста невеликі кульки за допомогою ложки. Кожна кулька має бути розміром не більше волоського горіха.
Обсмажуємо пончики в олії на невеликому вогні. Щоб вони підрум’янилися рівномірно з усіх боків.
У міру готовності викладаємо пончики на паперовий рушник, щоб зайва олія ввібралася.
Змішуємо цукрову пудру з ваніліном і посипаємо пончики. Подаємо гарячими – так вони ще смачніші.
Смачного!