Домашні торти завжди особливі і, звичайно, найсмачніші. Ось тільки не завжди є час та бажання робити складні рецепти. Пропоную вам рецепт чудового домашнього торта “Ластівка”.
Готувати дуже просто, Смак просто закохує, а крем підходить будь-який.
Інгредієнти:
- Вершкове масло – 120 г
- Молочний шоколад – 1 плитка вагою 90-100 г
- Яйця – 3 шт.
- Молоко – 100-110 мл
- Цукор – 80-100 г
- Розпушувач – 1 пакетик
- Борошно – 280 г
- Какао-порошок – 1 ст.л. з гіркою
Приготування:
Робимо швидко основу і потім поки випікатиметься і остигатиме зробимо крем.
Приготування основи
Розтопити разом вершкове масло та молочний шоколад. Змішати до однорідності.
Окремо в глибокій посудині збити яйця з цукром. Влити молоко та змішати. Потім додати масляно-шоколадну суміш і ще раз добре змішати.
Просіюючи всипати борошно з розпушувачем. Перемішати, щоб не залишалося грудочок.
Найкраще підходить форма 24-26 см. Випікати в заздалегідь розігрітій на 180 градусів духовці приблизно 30-40 хвилин. Дивіться по духовці і перевіряйте готовність шпажкою.
Готову основу залишити остигати у формі.
Для крему та за бажання глазурі беремо:
Згущене молоко і вершкове масло. Збиваємо міксером. Також ідеально підходить збитий вершковий сир зі згущеним молоком.
Сметанний крем. Для нього збити міксером сметану із цукром. Коли робитимете прошарок, ще викласти пару ложок варення.
Глазур – розтоплена плитка шоколаду змішана з 20 г вершкового масла і 100 мл молока або вершків.
Коли пиріг трохи охолоне, дістати із форми. Розрізати на 2-3 коржі. Зробити кремові прошарки та покрити глазур’ю.
Маленька хитрість, щоб не робити крем та глазур. Я використовую готовий пудинг. Він продається у маленьких баночках і є з різними смаками.
Торт Ластівка готовий! Коржі неймовірно ніжні, в міру вологі. Можна і не залишати на ніч для просочення, достатньо прибрати в холодильник на кілька годин, щоб застиг крем.
Смачного!