Нове

Небезпечне жіноче взуття: 9 моделей, від яких варто відмовитись

Вибір взуття сьогодні величезний. Але часом ми не замислюємося, що не все воно корисне для ніг. А то взагалі ігноруємо дискомфорт і навіть біль, що виникають при носінні деяких видів взуття.

А тим часом ортопеди вже не раз попереджали нас, від яких моделей варто відмовитись чи хоча б носити їх не щодня. У довгостроковій перспективі захоплення таким взуттям може призводити до проблем не лише зі стопами, а й з колінами, попереком, хребтом: неправильне положення стоп та ніг загалом погано впливає на весь руховий апарат. Погляньмо на взуття з погляду ортопедів.

Танкетка

Танкетка знову повертається до моди. І багато хто вибирає її як комфортну заміну взуття на підборах. Але ця зручність — оманлива. Найчастіше у босоніжок, сандаль, кросівок на танкетці занадто висока, практично непохитна платформа. Стопи в такому жорсткому взутті майже весь час нерухомі, плеснові кісточки піддаються підвищеному навантаженню, особливо у взутті з особливо різким переходом від носка до п’яти.

Якщо плануєте придбати собі пару на танкетці, краще вибрати з більш рівним, не надто високим підйомом.

Уггі

На перший погляд здається, що це неймовірно зручне взуття, як домашні капці. Але це лише видимість. Уггі справді шкідливі для здоров’я ніг! У них стопа і кісточки нічим не фіксуються і не підтримуються, тому м’язи та зв’язки піддаються надмірному навантаженню.

Кросівки-шкарпетки

Як і уггі, кросівки у вигляді шкарпеток також можуть бути шкідливими, рівно з тієї ж причини. Відсутність підтримки стопи може призвести до розтягування гомілкостопу. Особливо якщо носити таку пару часто: еластична тканина у таких кросівок розтягнеться, фіксації стопи не буде ніякої зовсім.

Кросівки з посиленою амортизацією

Здавалося б, кросівки — один із найзручніших видів взуття. Але це дивлячись які. Як і кросівки-шкарпетки, спортивне взуття з підвищеною амортизацією може зашкодити ногам: у нього дуже м’яка передня частина. Такі кросівки призначені для занять певними видами спорту, але не для повсякденного носіння. Особливо повними людьми, ноги яких і так страждають від зайвого тиску.

Козаки

Високий ніс, вигнута підошва — у ковбойських чоботях нога під час ходьби весь час перебуває у неприродному стані, і є ризик заробити собі проблеми з пальцями ніг, особливо великими. Якщо любите це взуття, не носіть часто.

Босоніжки з тонкими ремінцями на високих підборах

Виглядають шикарно! Але довго ходити у таких босоніжках неможливо. Найчастіше під кінець вечірки у дівчат просто підкошуються ноги. Справа в тому, що дуже тонкі ремінці слабо підтримують стопу. А коли каблук високий, нога при слабкій фіксації постійно намагається податися вперед, і доводиться намагатися стояти і ходити зусиллям м’язів.

Сандалії із зав’язками

Сандалії у грецькому стилі виглядають красиво, але ваші вени так не думають. Зав’язки, що щільно охоплюють ногу, порушують кровообіг і при довгому носінні можуть викликати набряки. Найчастіше у любительок цього взуття з’являються судинні «зірочки». А ще часто грецькі сандалії роблять на тонкій суцільній підошві, яка не корисна для стоп.

Грубі «армійські» черевики

Трендові черевики в армійському стилі на грубій тракторній підошві не здають своїх позицій уже якийсь сезон і стали чимось на зразок сучасної бази взуттєвого гардеробу. Стійка підошва робить їх зручними в носінні. Якби не одне «але». Насправді такі черевики бувають грубими. Вибирайте якісну, не надто тверду шкіру.

Гумові чоботи на підборах

Слідом за зірками та селебріті, дівчата стали носити гарні гумові чоботи не тільки в дощову погоду, зовсім забуваючи про те, що це взуття не дуже годиться для щоденного носіння. Гумові чобітки не завжди легкі, нога в них не «дихає». А гумове взуття на підборах ще менш практичне: воно нестійке. Словом, носити їх краще, і справді, тільки в дощ.

Нове

Популярне