Нове

Булочки з корицею – спечете раз і готуватимете постійно

Зараз майже у кожній кондитерській можна знайти ці популярні булочки з корицею. Я не купую їх, а готую сама вдома.

Приготувати їх зовсім не складно, ще й вся родина буде дякувати вам за цю смакоту, та й бонусом аромат свіжої випічки та кориці на весь будинок.

Інгредієнти:

Для тіста

  • Молоко – 100 мл
  • Цукор – 4 ст. л.
  • Вода – 100 мл
  • Сіль – щіпка
  • Дріжджі сухі – 7 г
  • Яйця – 2 шт
  • Олія вершкове – 60 г
  • Борошно – 400-500 г

Для начинки

  • Масло вершкове – 100 г
  • Цукор – 100 г
  • Кориця – 50 г

Для крему

  • Сир – 100 г
  • Вершки – 2 ст. л.
  • Цукрова пудра – 100 г

Приготування:

Готуємо тісто. У молоці розчиняємо вершкове масло, 3 столові ложки цукру і сіль. У кухлі розчиняємо теплу воду, 1 столову ложку цукру та дріжджі. Коли  з’явиться шапка, з’єднуємо молочно-олійну суміш із дріжджами.

Додаємо яйця та збиваємо до однорідності.

Додаємо поступово просіяне борошно, додавши першу склянку добре збиваємо, потім вводимо борошно, що залишилося, і замішуємо тісто. Забираємо тісто у тепле місце на годину.

Ділимо тісто на 3 частини. Розкочуємо спочатку першу частину в коло, змащуємо її розтопленим вершковим маслом, потім посипаємо цукром із корицею.

Скочуємо тісто в рулет і розрізаємо на булочки. Викладаємо на лист і накриваємо рушником на 15 хвилин.

Випікаємо при 180 градусах 30 хвилин. Поки булочки випікаються, змішуємо  сир, вершки та цукрову пудру, добре збиваємо до однорідності. Готові булочки рясно змащуємо кремом і подаємо до столу.

Нове

Популярне