Зараз майже у кожній кондитерській можна знайти ці популярні булочки з корицею. Я не купую їх, а готую сама вдома.
Приготувати їх зовсім не складно, ще й вся родина буде дякувати вам за цю смакоту, та й бонусом аромат свіжої випічки та кориці на весь будинок.
Інгредієнти:
Для тіста
- Молоко – 100 мл
- Цукор – 4 ст. л.
- Вода – 100 мл
- Сіль – щіпка
- Дріжджі сухі – 7 г
- Яйця – 2 шт
- Олія вершкове – 60 г
- Борошно – 400-500 г
Для начинки
- Масло вершкове – 100 г
- Цукор – 100 г
- Кориця – 50 г
Для крему
- Сир – 100 г
- Вершки – 2 ст. л.
- Цукрова пудра – 100 г
Приготування:
Готуємо тісто. У молоці розчиняємо вершкове масло, 3 столові ложки цукру і сіль. У кухлі розчиняємо теплу воду, 1 столову ложку цукру та дріжджі. Коли з’явиться шапка, з’єднуємо молочно-олійну суміш із дріжджами.
Додаємо яйця та збиваємо до однорідності.
Додаємо поступово просіяне борошно, додавши першу склянку добре збиваємо, потім вводимо борошно, що залишилося, і замішуємо тісто. Забираємо тісто у тепле місце на годину.
Ділимо тісто на 3 частини. Розкочуємо спочатку першу частину в коло, змащуємо її розтопленим вершковим маслом, потім посипаємо цукром із корицею.
Скочуємо тісто в рулет і розрізаємо на булочки. Викладаємо на лист і накриваємо рушником на 15 хвилин.
Випікаємо при 180 градусах 30 хвилин. Поки булочки випікаються, змішуємо сир, вершки та цукрову пудру, добре збиваємо до однорідності. Готові булочки рясно змащуємо кремом і подаємо до столу.