Натуральний яблучний мармелад, який не містить жодних непотрібних хімічних добавок, не купити в жодному магазині. Але його можна приготувати вдома, отримавши дуже смачний десерт. Плюсом цього рецепту є і те, що такий мармелад добре зберігається.
Приготування:
Отже, нам знадобиться цукор 800 грамів, трохи води та 2 кг стиглих яблук (вага в нарізаному вигляді). Склад натурального мармеладу дуже простий.
Яблука очищаємо, нарізаємо скибочками. Складаємо підготовлені яблука у велику каструлю. Посуд краще вибрати емальований або керамічний. Додаємо холодну воду – 1 склянку.
Проварюємо яблука при слабкому кипінні та частому перемішуванні до м’якості. Перемелюємо проварені яблука в пюре занурювальним блендером або перетираємо їх через сито (друшляк). Маса повинна вийти однорідною і без шматочків.
Додаємо в пюре цукор, розмішуємо. Варимо яблучну масу до повного загусання при слабкому нагріві. Не забуваймо перемішувати, щоб нічого не пригоріло.
Деко вистилаємо пергаментом або фольгою. Розкладаємо рівним шаром яблучну масу. Ставимо у прогріту духовку. Температура 100 градусів. Дверцята духовки залишаємо відкритими, включаємо вентилятор. У процесі приготування мармелад має підсохнути.
Точного часу уварювання та просушування немає, оскільки ці параметри залежать від соковитості яблук. Тому орієнтуємось на результат. Готовий мармелад можна нарізати і відразу подати до столу, а можна розкласти шматочки мармеладу в банки, закрити кришками і прибрати на зберігання в темне прохолодне місце.
Смачного!