Продукти найпростіші, ідеально поєднуються і якщо не знати, то можна подумати, що це салат із грибами, а не з баклажанами, які є основним інгредієнтом.
Інгредієнти:
- 3 баклажани, не великі
- 3 яйця зварені круто
- Майонез для заправки
- Солити і перчити до смаку
- 2 середні цибулини
- Маринад для цибулі – 100 мл гарячої води, 3 ст.л. оцту, 1 ст. цукру та 1/2 ч.л. солі.
Приготування:
Відварити яйця та швидко замаринувати цибулю. Для цього нарізати її на 4 частини, засипати в глибоку тарілочку і залити гарячою водою розмішаною з цукром, сіллю і оцтом. Залишити на 10 хвилин.
Баклажани почистити, нарізати соломкою чи кубиками. Пересипати сіллю і залишити на 20 хвилин, після чого промити і обсмажити з невеликою кількістю олії на сковорідці, сильному вогні протягом 5-7 хвилин при постійному помішуванні.
Відварені круто яйця почистити і нарізати соломкою. З цибулі добре злити рідину.
У салатник викласти, цибулю, яйця, баклажани. Посолити трохи до смаку, поперчити. Заправити майонезом та перемішати.
Обов’язково дайте салату охолонути, так він просочиться і стане набагато смачніше. Також добре підходить у цей салат трохи свіжої дрібно нарізаної зелені.
Смачного!