Нове

Смачний яблучний пиріг із заварним кремом. Набагато смачніше шарлотки

Простий яблучний пиріг, який легко приготує будь-хто. Пироги бувають із начинками, а торти із кремом. У цьому пирозі є начинка і крем. Торт-пиріг без олії і тому дуже легкий. Яблука та заварний крем роблять його неймовірно соковитим та вершковим. Цей пиріг сподобається тим, хто не любить випічку з яблуками.

Інгредієнти:

для крему:

  • 1 яйце
  • 50 г цукру
  • 15 г кукурудзяного крохмалю
  • 250 мл молока
  • ванілін

для тіста:

  • 2 яйця
  • 100 г цукру
  • 100 мл молока
  • 200 г борошна
  • 10 г розпушувача
  • ванілін
  • 2 яблука
  • за бажанням: цукрова пудра

Приготування:

Готуємо крем. У каструлю з товстим дном розбиваємо яйце, додаємо цукор, крохмаль, ванілін. Добре перемішуємо.

Додаємо молоко, перемішуємо та варимо на помірному вогні, постійно помішуючи до загусання. Після появи перших бульбашок, варимо 30 сек. і прибираємо з плити.

Поки крем остигає, яблука очищаємо від шкірки і нарізаємо кубиками. Додаємо до яблук лимонний сік та перемішуємо.

Готуємо тісто: у чашу розбиваємо яйця, додаємо цукор, ванілін. Збиваємо міксером, додаємо молоко і знову збиваємо.

Борошно перемішуємо з розпушувачем та додаємо в тісто.

Добре перемішуємо. Додаємо в тісто яблука. Виливаємо тісто у форму, застелену пергаментом.

Заварний крем викладаємо в кондитерський мішок і викладаємо на пиріг по спіралі.

Випікаємо при 180 градусах 30-40 хвилин. Прикрашаємо цукровою пудрою.

Смачного!

Нове

Популярне