Якщо ви приготуєте тортик за цим рецептом, до інших точно не повернетесь!
Інгредієнти:
Для приготування бісквіта вам знадобляться:
- Яєчні білки – 6 штук
- Жовтки – 6 штук
- Цукор – 150 г
- Борошно пшеничне – 115 г + невелика кількість для присипання форми
- Масло вершкове – 40 г в тісто + трохи для змащування форми для випікання
- Какао-порошок – 25 г
Для приготування крему вам знадобляться:
- Вершкове масло (бажано брати 82,5% і вище) – 200 г
- Молоко згущене – 120 г
- 1 жовток
- Вода – 20 г
- Какао-порошок – 10 г
- Ванільний цукор – 2 ч. л.
Також потрібно приготувати глазур, для неї потрібен якісний шоколад у кількості 60 г, а також вершкове масло – 60 г.
Приготування:
- Спочатку збити 6 білків до твердих піків, а також змішати 6 жовтків з цукром до отримання білого крему.
- 40 г вершкового масла розтопити і остудити.
- Змішати збиті білки і жовтки з цукром, всипати борошно разом з какао, і потім в суміш, що вийшла, по краю влити вершкове масло.
- Форму посипати борошном і влити отриману суміш, випікати в духовці на 200 °C 30 хвилин, після чого готовий бісквіт остудити протягом 5 хвилин, не дістаючи з форми, потім дістати його на решітку і залишити на 8 годин.
- Після цього починаємо займатися кремом – 1 жовток з’єднуємо з 20 г води, перемішуємо, додаємо згущене молоко і варимо на невеликому вогні до загусання.
- Вершкове масло збиваємо з ванільним цукром, після чого додаємо до цієї суміші сироп зі згущеного молока. Наприкінці додати 10 г какао і ретельно перемішати.
- Усю товщину бісквіту прорізаємо на 3 частини, кожну частину змащуємо кремом.
- Також за бажанням можна додатково змастити джемом.
- Наприкінці готуємо глазур – розтоплюємо 60 г шоколаду і 60 г вершкового масла, і заливаємо тортик, що охолонув, зверху глазур’ю.
Смачного!