Нове

Торт Прага: найкращий рецепт приготування

Якщо ви приготуєте тортик за цим рецептом, до інших точно не повернетесь!

Інгредієнти:

Для приготування бісквіта вам знадобляться:

  • Яєчні білки – 6 штук
  • Жовтки – 6 штук
  • Цукор – 150 г
  • Борошно пшеничне – 115 г + невелика кількість для присипання форми
  • Масло вершкове – 40 г в тісто + трохи для змащування форми для випікання
  • Какао-порошок – 25 г

Для приготування крему вам знадобляться:

  • Вершкове масло (бажано брати 82,5% і вище) – 200 г
  • Молоко згущене – 120 г
  • 1 жовток
  • Вода – 20 г
  • Какао-порошок – 10 г
  • Ванільний цукор – 2 ч. л.

Також потрібно приготувати глазур, для неї потрібен якісний шоколад у кількості 60 г, а також вершкове масло – 60 г.

Приготування:

  • Спочатку збити 6 білків до твердих піків, а також змішати 6 жовтків з цукром до отримання білого крему.
  • 40 г вершкового масла розтопити і остудити.
  • Змішати збиті білки і жовтки з цукром, всипати борошно разом з какао, і потім в суміш, що вийшла, по краю влити вершкове масло.
  • Форму посипати борошном і влити отриману суміш, випікати в духовці на 200 °C 30 хвилин, після чого готовий бісквіт остудити протягом 5 хвилин, не дістаючи з  форми, потім дістати його на решітку і залишити на 8 годин.
  • Після цього починаємо займатися кремом – 1 жовток з’єднуємо з 20 г води, перемішуємо, додаємо згущене молоко і варимо на невеликому вогні до загусання.
  • Вершкове масло збиваємо з ванільним цукром, після чого додаємо до цієї суміші сироп зі згущеного молока. Наприкінці додати 10 г какао і ретельно перемішати.
  • Усю товщину бісквіту прорізаємо на 3 частини, кожну частину змащуємо кремом.
  • Також за бажанням можна додатково змастити джемом.
  • Наприкінці готуємо глазур – розтоплюємо 60 г шоколаду і 60 г вершкового масла, і заливаємо тортик, що охолонув, зверху глазур’ю.

Смачного!

Нове

Популярне