Нове

Простий рецепт із кабачка на сніданок чи перекус

Коржик з кабачка виходить ну дуже смачним, в міру ситним і ароматним. Він сподобається і діткам, і дорослим. З такого сніданку можна легко розпочати вихідний день.

Готувати такий сніданок із кабачка просто і досить швидко. Бажано використовувати молодий кабачок з тонкою шкіркою та м’яким насінням, тоді його можна не чистити.

Інгредієнти:

  • кабачок – 250 г
  • яйце – 1 шт.
  • сир – 50 г
  • борошно – 1 ст. л. (30 г)
  • петрушка (кріп) – 1 пучок
  • сіль за смаком
  • перець чорний мелений – за смаком

Приготування:

250 г кабачка тремо на великій тертці. У молодих кабачків шкіру зверху та насіння в середині очищати не потрібно. У більш зрілих, бажано зрізати шкіру та вибрати насіння.

Терті кабачки трохи солимо, перемішуємо та залишаємо приблизно на 10 хв, щоб вони пустили сік.

За цей час підготуємо решту інгредієнтів. Дрібно нарізаємо невеликий пучок петрушки. Також можна використовувати кріп. 50 г сиру тремо на великій тертці.

Кабачки вже пустили сік, віджимаємо їх рукою від зайвої рідини. Додаємо подрібнену петрушку, яйце і перчимо до смаку. Все перемішуємо.

Сюди ж додаємо 1 ст. л. з гіркого борошна, це 30 г та половину тертого сиру. Знову все добре перемішуємо.

Приготовлену масу викладаємо на розігріту сковороду з невеликою кількістю олії. Акуратно розрівнюємо по всій сковороді. Зверху коржик посипаємо тертим сиром, що залишився.

Сковороду накриваємо кришкою і готуємо коржик на найменшому вогні. Також такий коржик можна запекти в духовці.

Готовий корж перекладаємо на тарілку і подаємо на стіл.

Смачног!

Нове

Популярне