Влітку завжди готую такий торт із ягодами. Ніжний смак та приголомшливий аромат! Готується швидко, легко та без випічки. Можна готувати хоч щодня, міняючи ягоди!
Інгредієнти:
Основа
- Печиво галетне – 120 г
- Вершкове масло – 80 г
Мусс
- Маскарпоне – 250 г
- Сметана – 80 г
- Цукрова пудра – 70 г
- Вершки для збивання 30-33% – 120 г
- Желатин листовий – 12 г
- Лохина – 200 г (можна заморожені ягоди)
- Цукор – 20 г
Приготування:
Печиво подрібнюємо до крихти. Додаємо розтоплене вершкове масло та знову подрібнюємо.
Пересипаємо у форму 18 см, притискаємо за допомогою склянки.
Листовий желатин заливаємо водою.
У сотейник кладемо ягоди, цукор і варимо на слабкому вогні до розчинення цукру. Подрібнюємо блендером.
У чистий сотейник викладаємо листя желатину та розплавляємо на слабкому вогні. Заливаємо пюре з ягід та знову блендерим.
У миску кладемо маскарпоне, сметану, цукрову пудру і збиваємо міксером.
Через сито додаємо ягоди та перемішуємо міксером. У мисці збиваємо міксером вершки.
Поступово викладаємо до ягідної маси, розмішуємо. Перекладаємо у форму, вирівнюємо, накриваємо плівкою.
Ставимо в холодильник на 4 години.
Смачного!