Рекомендую приготувати соковиту свинину та яскравий гарнір з ароматних лисичок. Страва проста і захоплює всіх гурманів і поціновувачів смаколиків.
Інгредієнти:
- Свинячі реберця з хрящовою частиною
- Цибуля – 2 шт
- Лисички – 400 г
- Часник – 1 зубчик
- Листя буряка
- Вершкове масло – 30-40 г
- Оливкова олія
- Сіль за смаком
- Перець – за смаком
- Вино сухе біле – 150 мл
- Цукор – 1 щіпка
- Кизиловий крем
- Трюфельна олія
Приготування:
Свинину ріжемо на невеликі шматочки та обсмажуємо на сковороді, додавши невелику кількість оливкової олії. Як тільки з’явилася апетитна скоринка, додаємо нарізану півкільцями цибулю і пару хвилин обсмажуємо все разом на сильному вогні. М’ясо з цибулею на смак солимо і перчимо. Поки готуватимемо гарнір із лисичок – відправляємо свинину в розігріту до 130 градусів духовку.
Лисички ріжемо на дві частини, невеликими кубиками нарізаємо цибулю та стебла бурякового листя. У сковороду відправляємо вершкове масло, потім нарізану цибулю. Як тільки цибулька почне підрум’янюватися, відправляємо в сковороду гриби, за смаком додаємо сіль-перець і перемішуємо. Гриби смажимо на сильному вогні, доки не випарується зайва рідина. У сковороду відправляємо бурякові стеблинки, дрібно нарізаний зубчик часнику, наливаємо буквально одну столову ложку оливкової олії і вино. Можна за бажанням. додати щіпку цукру. Обсмажуємо всі пару хвилин, зменшуємо вогонь і додаємо нарізані на невеликі шматочки бурякові листки. У сковороду наливаємо 50 мл води, додаємо шматочок вершкового масла та знімаємо сковороду з вогню. Все акуратно перемішуємо. Буде набагато смачніше, якщо додати в гарнір кизиловий крем.
Ароматний та апетитний гарнір з лисичок та бурякового листя готовий, подаємо до столу із соковитою свининою та насолоджуємося смаком. Смачного!