Хрумкі баклажани в надзвичайно смачному соусі. Готую їх, в основному, до м’яса чи риби замість гарніру, але іноді як самостійну страву на вечерю.
Інгредієнти:
- Баклажани – 2, 3 шт;
- Крохмаль – 6,7 ст. л;
- Рослинна олія (для смаження) – 500 мл;
- Перець болгарський – 2 шт;
- Перець гострий – 1 шт;
- Цибуля – 1 шт;
- Часник – 3 зубчики;
- Кінза – 1 пучок;
Соус:
- Соєвий соус – 6 ст. л;
- Часник – 3 зубчики;
- Оцет 6% – 2 ст. л;
- Цукор – 2 ст. л;
- Кетчуп – 1 ч. л;
- Крохмаль – 1 ч. л;
- Вода – 70 мл;
Приготування:
Овочі (баклажани, перець і цибуля) ріжемо, часник рубаємо ножем.
Баклажани замочуємо в холодній підсоленій воді, приблизно хвилин на 20-30, баклажани не будуть гірчити і трохи просоляться. Далі обсушуємо їх паперовими. рушниками. І обвалюємо їх у крохмалі.
Потім обсмажуємо баклажани у великій кількості добре розігрітої рослинної олії, до легкого золотистого кольору та хрусткої скоринки.
Обсмажені баклажани перекладаємо в залізний друшляк або на паперові рушники, щоб прибрати зайву олію.
Готуємо соус. Змішуємо соєвий соус, кетчуп, оцет, цукор, 1/2 частину часнику, крохмаль та воду… соус готовий.
На сковороді обсмажуємо цибулю та часник, буквально по 1,2 хвилини далі додаємо перець і обсмажуємо ще кілька хвилин. Овочі повинні бути злегка сирими (не пересмаженими).
Потім до овочів додаємо баклажани, перемішуємо та заливаємо соусом, і помішуючи доводимо соус до загусання (це буквально 1,2 хвилини)
Знімаємо з вогню, перекладаємо на велику страву і одразу на стіл.
Смачного!