Нове

Поки йде сезон баклажанів, готуємо цю страву у смачному соусі

Хрумкі баклажани в надзвичайно смачному соусі. Готую їх, в основному, до м’яса чи риби замість гарніру, але іноді як самостійну страву на вечерю.

Інгредієнти:

  • Баклажани – 2, 3 шт;
  • Крохмаль – 6,7 ст. л;
  • Рослинна олія (для смаження) – 500 мл;
  • Перець болгарський – 2 шт;
  • Перець гострий – 1 шт;
  • Цибуля – 1 шт;
  • Часник – 3 зубчики;
  • Кінза – 1 пучок;

Соус:

  • Соєвий соус – 6 ст. л;
  • Часник – 3 зубчики;
  • Оцет 6% – 2 ст. л;
  • Цукор – 2 ст. л;
  • Кетчуп – 1 ч. л;
  • Крохмаль – 1 ч. л;
  • Вода – 70 мл;

Приготування:

Овочі (баклажани, перець і цибуля) ріжемо, часник рубаємо ножем.

Баклажани замочуємо в холодній підсоленій воді, приблизно хвилин на 20-30, баклажани не будуть гірчити і трохи просоляться. Далі обсушуємо їх паперовими. рушниками. І обвалюємо їх у крохмалі.

Потім обсмажуємо баклажани у великій кількості добре розігрітої рослинної олії, до легкого золотистого кольору та хрусткої скоринки.

Обсмажені баклажани перекладаємо в залізний друшляк або на паперові рушники, щоб прибрати зайву олію.

Готуємо соус. Змішуємо соєвий соус, кетчуп, оцет, цукор, 1/2 частину часнику, крохмаль та воду… соус готовий.

На сковороді обсмажуємо цибулю та часник, буквально по 1,2 хвилини далі додаємо перець і обсмажуємо ще кілька хвилин. Овочі повинні бути злегка сирими (не пересмаженими).

Потім до овочів додаємо баклажани, перемішуємо та заливаємо соусом, і помішуючи доводимо соус до загусання (це буквально 1,2 хвилини)

Знімаємо з вогню, перекладаємо на велику страву і одразу на стіл.

Смачного!

Нове

Популярне