Сирники – це улюблена страва. Сирники зазвичай подають на сніданок, зі сметаною, варенням чи свіжими ягодами. Правильні сирники мають ніжний, трохи солодкий смак та легку консистенцію. При цьому сирники не повинні бути сухими. Навпаки, при надкушуванні має створюватися відчуття, що сирники тануть у роті. Сирники зі сметаною – що може бути найкраще на сніданок. Сьогодні ділюся рецептом ідеальних сирників: при приготуванні вони не розпливаються, залишаються пишними і найголовніше у них той потрібний сирний смак, через який їх люблять.
Інгредієнти:
- Сир 500 г
- Манна крупа 3 ст. л.
- Крохмаль 2 ст. л.
- Яйце 1 шт
- Цукор 1.5 ст.л.
- Сіль
Приготування:
Спочатку розберемося з сиром. Якщо сир у вас жорсткий, то краще перетерти через сито або перебити блендером, я просто переминаю вилочкою.
Тепер сюди додамо сіль, цукор, манку та одне яйце. Також можна ще додати трохи ванільного цукру. Перемішаємо.
Всипаємо крохмаль і ще раз перемішаємо. Манки або крохмалю може звісно і більше знадобитися, це залежить від вологості сиру.
Змочуємо руки водою і починаємо формувати кульки з сиру. Тепер за допомогою лопаточки надаємо форму сирникам.
На сковороду наливаємо трохи олії. Найкраще брати сковороду з товстим дном та антипригарним покриттям.
Викладаємо сирники. Смажимо з обох боків до золотистої скоринки.
Смачного!!!