Нове

Зроблять стрункою і впевненою: модні каскадні зачіски 2022

Стрижки каскад на середнє волосся – це чудовий варіант для тих, хто хоче змінити зачіску, але при цьому не бажає прощатися з довгим волоссям. З її допомогою тільки надається обсяг і форма, а ось самі пасма зрізаються зовсім небагато.

У чому полягають основні особливості такої стрижки?

Досить часто таку стрижку плутають із драбинкою. Але насправді це дві, зовсім різні зачіски, які зовсім одна на одну не схожі.

Зверніть увагу! Зачіска «Драбинка» має на увазі обробку виключно кінчиків, а в каскаді зістригається волосся по всій своїй довжині, починаючи від верхівки.

Каскадна стрижка має багатошаровість і для створення ідеальної зачіски потрібно звертатися до дійсно досвідченого майстра. Адже всі переходи повинні бути максимально плавними і не впадати в око, на відміну від стрижки драбинки, в якій різна довжина кінчиків є її особливістю і всіляко підкреслюється при створенні укладання.

Модні тенденції 2022 пропонують кілька різновидів такої стрижки, а саме:

  • «Рваний каскад» — переходи тут помітніші і досягаються з допомогою багатоступеневості.
  • “Плавний каскад” створюється за допомогою величезної кількості шарів. Як варіант, може бути ще й філіровка.
  • Градуйований каскад відрізняється від попередніх двох версій тим, що пасма стрижуться під кутом. Також відомий і подвійний градуйований каскад, в якому додатковий обсяг досягається за рахунок виконання шарів по всій довжині, починаючи з верхівки.

Зверніть увагу! Останній вид стрижки дозволяє створити більш жіночний та елегантний образ. До того ж виглядає не так суворо, як класичний каскад.

Кому підійде каскад?

На фото представлений вид спереду та ззаду стрижки каскад на середньому волоссі. Зверніть увагу, як на перший погляд, проста зачіска може надати особливого вишукування жіночому образу.

Головна особливість каскаду у тому, що він підходить всім без винятку. У цій справі потрібно правильно вибрати його вигляд, який ідеально підходив би під ваш тип обличчя.

Якщо у вас кругле обличчя, то стилісти рекомендують зупинити свій вибір на такому вигляді каскаду, де довжина передніх прядок знаходиться не вище за лінію підборіддя, а чубок робиться довгим і косим. Макушка в цьому випадку робиться трохи більшою, ніж у традиційному варіанті.

Власницям квадратного обличчя найкраще зробити акцент на верхній частині. У цьому випадку чубчик повинен бути густий і зачісувати його потрібно набік. Сходинки починають вистригатися трохи вище лінії вух.

Якщо у вас вузьке підборіддя, то варто зробити об’єм у нижній частині обличчя, це дозволить візуально зробити обличчя більш овальним.

Каскадні стрижки – це, безперечно, тренд 2022 року, але це зовсім не означає, що треба сліпо йому слідувати. Адже ця зачіска, як і інші, має недоліки. Але про все по черзі і почнемо з головних переваг каскаду:

  • Універсальність стрижки, оскільки підходить всім дівчатам та жінкам, незалежно від віку та статури.
  • Він допоможе надати волоссю об’єму та легкості.
  • Виконується, як на прямому і густому волоссі, так і на тонкому, і кучерявому.
  • Укладання стрижки каскад виконується буквально за лічені хвилини.
  • Доречна у будь-якій ситуації.

З недоліків каскаду можна назвати:

  • При активному способі життя така зачіска буде не практичною, оскільки недбалі локони весь час лізтимуть у вічі.
  • Якщо захочете відростити волосся, то ця зачіска явно не для вас, тому що на те, щоб вирівняти локони, доведеться витратити чимало часу.
  • Незважаючи на всі види каскаду, його має виконувати професіонал. Якщо майстер буде без належного досвіду, то пасма просто стирчатимуть у різні боки.
  • За такою стрижкою потрібен постійний догляд, а тому потрібно бути готовим до того, що салон краси доведеться відвідувати щонайменше раз на місяць.

Яке фарбування вибрати при стрижці каскад?

Така стрижка дозволяє сміливо експериментувати з кольором волосся та технікою фарбування. А тому каскад – це чудовий варіант для дівчат, які не бояться яскравих рішень. Новинки у перукарському мистецтві пропонують наступне:

  • У цьому році будуть популярні неординарні техніку фарбування, такі як сомбре, балаяж, тигрове око. А ось омбре вже відійде на другий план. Але тут є важлива особливість, про яку обов’язково потрібно пам’ятати, переходи повинні бути м’якими і максимально наближеними до натуральних.
  • У тренді буде і градієнтне забарвлення, а тому придивіться до такого варіанту. На фото ви можете побачити, як виглядає такий варіант без чубчика.
  • Техніка колорування, а також мелірування здивувала всіх модниць своїми кольорами. Цього року на піку популярності будуть рожеві, лілові, холодне срібло, бірюза та лимон.

Як можна укласти волосся?

Укладання стрижки каскад не вимагає спеціальних інструментів і знань. Все дуже просто. Зазвичай, щоб укласти каскад у гарну зачіску, потрібно:

  • фен;
  • бігуді;
  • 5 хвилин вашого часу.

Для того, щоб надати зачісці додаткового обсягу фахівці рекомендують сушити волосся, так щоб воно було злегка піднесене біля коріння. Чубчика ж чіпати не потрібно, його можна залишити просто прямим.

Укласти каскад можна кількома способами:

  • Злегка завити кінчики всередину.
  • Зробити так, щоб кінці пасм були завиті назовні.
  • Надати додатковий обсяг волоссю на потилиці.
  • Якщо є пінка для волосся, то можна нанести її на волосся і розчесатися пальцями, так зачіска буде виглядати більш природно.

Сподіваємося, що тепер ви знаєте все про популярну в 2022 жіночу стрижку каскад. Якщо ви хочете щось змінити в собі, то почніть із зачіски. І головне не бійтеся яскравих та незвичайних стрижок.

Нове

Популярне