Улюблений простий салат із 2х інгредієнтів.
Інгредієнти:
- Баклажани: 2 шт
- Помідор 1 великий (2 середні)
- Часник: 2 зуб
- Рослинна олія: 1-2 ст.л
- Сіль: невелика щіпка
- Будь-яка зелень за бажанням (петрушка, кріп, зелена цибуля)
- Цибуля: за бажанням
Приготування:
Приготування дуже просте. Спочатку помиємо баклажани і розколюємо їх вилкою з усіх боків. Це важливий момент, оскільки баклажани будемо готувати цілими і під час приготування всередині утворюватиметься пара, яка може розірвати баклажан і забруднити вашу духовку.
Готуємо баклажани в заздалегідь розігрітій до 180 градусів духовці 20-30 хвилин до м’якості. Час приготування залежатиме як від розміру баклажанів, так і від духовки. Мої баклажани готувались 30 хвилин.
Після приготування баклажанам потрібно охолонути, а потім знімаємо з них шкірку, вона відходить легко і тонким шаром без м’якоті, звичайно, якщо ваші баклажани добре приготуються.
Баклажани без шкіри ріжемо великими шматочками.
Один великий або два середні помідори потрібно нарізати такими ж шматочками, як баклажани.
Баклажан змішуємо з помідором, солимо, додаємо трохи олії, кілька зубчиків часнику, перемішуємо.
У цей салат можна додавати будь-яку зелень, яка вам подобається (кріп, петрушка, зелена цибуля), я люблю кріп. Ще якщо любите можна додати нарізану півкільцями цибулю.
Смачного!