Нове

Красиве мелірування на різне волосся: види і техніки 2022

У сьогоднішній статті мова йтиме про модні види мелірування волосся. Опираючись на отриману інформацію та фото, розміщені у статті, кожна жінка зможе підібрати для себе відповідний варіант.

Мелірування – модні тенденції

Кожна модниця знає про такі види мелірування, як шатуш, омбре та балаяж. Сьогодні вони все ще «на коні». Однак важливо відзначити дві тенденції, що недавно з’явилися.

По-перше, у тренді «розмиття». Воно досягається застосуванням кількох технік одночасно. Результат при цьому виходить чудовим та виглядає природно.
По-друге, у моді контрастне мелірування великих пасм волосся. На початку 2000-х років це був справжній хіт. У 2022 така техніка є максимально популярною.
В іншому, у пошані натуральність. Цей критерій дуже важливий, тому на першому плані виходять природні відтінки. Але краса сучасних тенденцій полягає в тому, що ніхто не забирає у модниць право на яскравість.

Розглянемо два найбільш трендові види мелірування:

Чіткі пасма. Йдеться про контрастне мелірування з широкими пасмами – на верхній частині зачіски. Тут зазвичай вибирають яскравий колір, наприклад червоний.
Натуральне мелірування. Світлий відтінок по всій довжині волосся з ледь помітним градієнтом – що ближче до кінчиків, то світліше. Найчастіше такий ефект досягається комбінуванням двох технік – класичного мелірування з фольгою та балаяжу.

Модні техніки і види мелірування

Перше, про що мають знати модниці – мелірування може бути абсолютно різним. А, отже, кожна жінка має право вибрати саме такий варіант, який найбільш гармонійно підходитиме і вписуватиметься не тільки в гардероб, а й у спосіб життя. Серед актуальних є як натуральні, так і досить радикальні варіанти.

Кольорове

Таке мелірування має бути великим. Якщо виділятися, то робити це ефектно. Але тут є одне важливе правило – слід обмежитися лише кількома пасмами або пофарбувати тільки кінчики волосся з чубчиком. В іншому випадку, фарбування модниці буде виглядати надто вже кричуще, а це личить далеко не всім жінкам.

Часте

Така техніка в наш час теж має право на життя, проте її має сенс розглядати виключно як спосіб змінити колір шевелюри. Використовувати кілька близьких відтінків. І пам’ятайте, природність – на першому місці.

Твідове

Виглядає дуже цікаво, стильно та натурально. За своєю суттю, це той же балаяж з тонкими мелірованими пасмами волосся.

Фоїляж

Цікава техніка, за допомогою якої вдається отримати природний рельєф та різнорівневе освітлення пасм.

Брондування

Тандем теплих золотистих відблисків та шоколадних пасм – тренд останніх років, який полюбився дівчатам у всьому світі. Окрім привабливого зовнішнього вигляду, модниці знаходять у брондуванні ще одну перевагу – не видно відрослих коренів.

Пасма навколо обличчя

Одна з найбільш затребуваних технік мелірування в останні сезони. У цьому випадку підлягають фарбуванню пасма, розташовані навколо обличчя. Такий варіант найкраще підходить для стрижок без чубчика.

Трендове мелірування в залежності від базового кольору та довжини волосся

Якщо вид мелірування підібраний, слід подумати про колір, а також підібрати оптимальний варіант для вашої довжини волосся.

На русяве волосся

Стилісти виділяють кілька трендових видів мелірування на русяве волосся:

  • для теплих відтінків найкраще підходить фарбування з використанням золотистих та мідних тонів;
  • для холодних – темні та попелясті тони.

Не варто відмовлятися від яскравих кольорів, наприклад, бузкового, рожевого, абрикосового.

На темне

На темне волосся стилісти пропонують різні види мелірування, найбільш підходящі – з використанням мідних, золотистих та карамельних тонів. Також брюнеткам підходить фарбування у червоній гамі – це справжній тренд останніх сезонів.

На руде

Найкраще рішення для мелірування на рудому волоссі – використання всіх відтінків золота. А ось експерименти з кольоровим фарбуванням рудоволосим протипоказані.

На сиве

Спосіб фарбування волосся окремими пасмами – справжній порятунок для жінок з невеликим відсотком сивого волосся.

На коротке

Для короткого волосся найкраще підійде двокольорове часте мелірування. Головне правильно підібрати відтінки. У результаті стрижка виглядає більш об’ємною та цікавою.

На середнє

Серед відомих технік мелірування волосся, на середній довжині виграшно виглядає балаяж і брондування, які дозволяють отримати дуже стильний і природний перехід тонів.

На довге

Чим більша довжина локонів, тим більше простору для фантазії майстра. На довгому волоссі чудово виглядає тандем відразу кількох технік мелірування, наприклад, поєднання балаяжу і докласичного фарбування.

Тепер ви знаєте, які модні види мелірування волосся пропонують стилісти, а фото стильного фарбування на різний колір та довжину локонів допоможуть не помилитися при виборі нового образу.

Нове

Популярне