З картоплі існує ну напевно мільйон рецептів і все одно вони не втрачають своєї актуальності. Хоча багато хто і стверджує, що картопля – це не корисно, але… все, що існує в природі, для чогось потрібно і корисно.
У моїй родині дуже люблять страви з картоплі, та й я сама дуже люблю, але як завжди люблю готувати швидко та смачно і що важливо недорого.
Пропоную вам сьогодні один із простих рецептів – млинці з картоплі.
Інгредієнти:
- 500 г картоплі;
- 1 яйце;
- 1 склянка борошна (але тут на ваш розсуд);
- Рослинна олія для змащування сковороди, сіль, чорний мелений перець, вершкове
- масло – на смак.
Приготування:
Картоплю миємо, чистимо і відправляємо в киплячу підсолену воду.
Рекомендую картоплю завжди опускати в гарячу воду, від холодної води картопля дубіє і стає дуже жорсткою.
Після того як картопля зварилася, розминаємо.
Додаємо яйце, якщо є необхідність досолюємо пюре, можна додати чорний мелений перець, але це знову ж таки до смаку.
Додаємо борошно, тут важливо не переборщити, якщо буде багато борошна, то втрачається смак і аромат картоплі, та й страва стає більш жорсткою.
Замішуємо м’яке тісто і робимо кульки, а потім розкочуємо до потрібного розміру. Стіл підсипайте борошном, аби тісто не прилипало.
Потім наші млинці смажимо на розігрітій сковороді з додаванням олії.
Можна смажити і без додавання олії, але після смаження змастити вершковим маслом.
Ну ось і наша страва готова. Готується дуже просто та швидко. Зазвичай, такі млинці я готую на сніданок. До таких млинців можна додати різні соуси та навіть начинки.
Смачного!