Чудовий та неймовірно простий у приготуванні холодний десерт. Потрібно всього 2 інгредієнти та 10 хвилин часу на приготування. Але він заморожується швидше, ніж морозиво. Вигляд, смак та аромат виходять чудові. Це неймовірно смачні ягідні ласощі, які подобається і дітям, і дорослим.
Інгредієнти:
- 250 мл вершків (33%)
- 4 ст. л. ягід із цукром
Приготування:
- Холодні вершки жирністю не менше 33% виливаємо в миску.
- Збиваємо міксером, поки вершки не збільшаться в об’ємі та не стануть повітряними. За часом триватиме близько 5 хвилин.
- Для приготування десерту використовую чорну смородину, протерту із цукром. Можна брати будь-які ягоди. Якщо таких ягід з цукром немає, їх можна швидко приготувати в блендері. На 1 кг ягід потрібно 1-1,5 кг цукру, кількість цукру залежить від того, наскільки солодкі ягоди.
- Додаємо ягоди (по 1 ст. л.) у збиті вершки та швидко збиваємо. Ягоди, протерті з цукром, можна замінити на улюблене варення чи джем.
- Чорна смородина дає гарний рожевий колір. Маса залишається повітряною. Ягід можна додати і більше, просто пробуємо та визначаємо для себе солодко чи ні.
- Вершки з ягодами викладаємо великою ложкою у форму з пергаментом (у мене у форму помістилося 9 шт., 2 шт. розмістила на тарілці). Десерту можна надати будь-якої форми.
- Витримуємо десерт у морозильній камері 1,5 години. Щойно десерт стане щільним, виймаємо з камери і даємо постояти 2-3 хвилини (легко зніметься з пергаменту).
- Готовий ягідний десерт із вершків відразу подаємо на стіл. У нього гарний вигляд, чудовий смак та аромат, він чудово охолоджує та освіжає.
Смачного!!!