Нове

Рецепт приготування сливового пирога з корицею

Неймовірно ароматний, повітряний, дуже смачний пиріг ідеально підходить до чаю чи кави. Не відмовляйтеся від кориці в цьому рецепті, вона чудово доповнює смак слив.

Інгредієнти:

  • 125 г вершкового масла;
  • 130 г цукру;
  • 2 яйця;
  • 180 г борошна;
  • 60 г картопляного крохмалю;
  • 1,5 ч. л. розпушувача;
  • 90 г сметани 20%;
  • 1 ч. л. кориці;
  • 1 ч. л. мигдального екстракту (або інший ароматизатор до смаку, наприклад, ваніль);
  • 800 г слив.

Для глазурі:

  • 0,5 склянки цукрової пудри;
  • 1 ст. л. окропу.
  • Форма для випікання 20х30 см.

Приготування:

Змішати борошно, розпушувач, крохмаль та корицю. Просіяти і відставити поки що убік. Розм’якшене вершкове масло збити з цукром в пишну масу. По одному додати яйця, щоразу ретельно збиваючи. Додати ароматизатор. У масляно-яєчну масу ввести суху суміш поперемінно зі сметаною, два-три прийоми. Не збивати, а скористатися лопаткою та акуратно перемішати, щоб вийшло густе однорідне тісто. Тісто викласти у форму, застелену промасленим пергаментом. Розподілити рівномірно.

Сливи вимити, видалити кісточки. Нарізати на четвертинки. На поверхні тіста викласти рядами четвертинки слив.

Пиріг зі сливами та корицею поставити в нагріту до 170 градусів духовку та випікати 40-50 хвилин до готовності. Готовність пирога перевірити дерев’яною шпажкою. Оскільки пиріг виходить дуже м’яким, потрібно дати йому повністю охолонути, бажано на решітці, і лише потім покрити глазур’ю та нарізати.

Для глазурі акуратно влити окріп у цукрову пудру та перемішати. Якщо глазур виходить занадто густою, додайте ще води, а якщо надлишком рідкої – цукрової пудри. Нанести глазур на поверхню пирога.

Насолоджуйтесь!

Нове

Популярне