Неймовірно ароматний, повітряний, дуже смачний пиріг ідеально підходить до чаю чи кави. Не відмовляйтеся від кориці в цьому рецепті, вона чудово доповнює смак слив.
Інгредієнти:
- 125 г вершкового масла;
- 130 г цукру;
- 2 яйця;
- 180 г борошна;
- 60 г картопляного крохмалю;
- 1,5 ч. л. розпушувача;
- 90 г сметани 20%;
- 1 ч. л. кориці;
- 1 ч. л. мигдального екстракту (або інший ароматизатор до смаку, наприклад, ваніль);
- 800 г слив.
Для глазурі:
- 0,5 склянки цукрової пудри;
- 1 ст. л. окропу.
- Форма для випікання 20х30 см.
Приготування:
Змішати борошно, розпушувач, крохмаль та корицю. Просіяти і відставити поки що убік. Розм’якшене вершкове масло збити з цукром в пишну масу. По одному додати яйця, щоразу ретельно збиваючи. Додати ароматизатор. У масляно-яєчну масу ввести суху суміш поперемінно зі сметаною, два-три прийоми. Не збивати, а скористатися лопаткою та акуратно перемішати, щоб вийшло густе однорідне тісто. Тісто викласти у форму, застелену промасленим пергаментом. Розподілити рівномірно.
Сливи вимити, видалити кісточки. Нарізати на четвертинки. На поверхні тіста викласти рядами четвертинки слив.
Пиріг зі сливами та корицею поставити в нагріту до 170 градусів духовку та випікати 40-50 хвилин до готовності. Готовність пирога перевірити дерев’яною шпажкою. Оскільки пиріг виходить дуже м’яким, потрібно дати йому повністю охолонути, бажано на решітці, і лише потім покрити глазур’ю та нарізати.
Для глазурі акуратно влити окріп у цукрову пудру та перемішати. Якщо глазур виходить занадто густою, додайте ще води, а якщо надлишком рідкої – цукрової пудри. Нанести глазур на поверхню пирога.
Насолоджуйтесь!