Сьогодні ділюся з Вами рецептом чудового лимонного пирога. Виходить смачніше за будь-який торт – відірватися від нього просто не можливо!
Інгредієнти:
Для тіста
- Яйця – 2 шт
- Цукор – 90 г
- Рослинна олія – 45 г
- Сік лимона – 40 г
- Борошно – 130 г
- Розпушувач – 7 г
Лимонний крем
- Яєчні жовтки – 2 шт
- Цукор – 80 г
- Кукурудзяний крохмаль – 20 г
- Сік лимона – 50 г
- Вода – 100 г
- Цедра лимона
- Вершкове масло – 30 г
Приготування:
У яйця насипаємо цукровий пісок та змішуємо міксером. Наливаємо олію, сік лимона і розмішуємо віночком.
Просіюємо борошно, змішане з розпушувачем і розмішуємо. Переливаємо у форму 18 см і випікаємо протягом 40 хв, при 180 град.
У каструлю вливаємо яйця, додаємо цукру, кукурудзяного крохмалю, заливаємо лимонним соком та водою. Додаємо цедру лимона і збиваємо все віночком. Готуємо до загусання, постійно перемішуючи.
Додаємо вершкове масло і перемішуємо. Накриваємо харчовою плівкою.
Від готового коржа зрізаємо верхівку і подрібнюємо в крихту.
Корж змащуємо лимонний крем і зверху прикрашаємо крихтою. Забираємо в холодильник на одну годину.
Смачного!