М’який, ароматний та повітряний яблучний пиріг! Мінімум продуктів, які завжди є на кухні.
Інгредієнти:
- Яблука – 2 штуки
- Вершкове масло – 25 г
- Цукор – 20 г
- Лимонний сік – 15 г
- Яєчні білки – 3 штуки
- Цукор – 60 г
- М’яке вершкове масло – 120 г
- Цукор – 50 г
- Яєчні жовтки – 3 штуки
- Борошно – 130 г
- Розпушувач – 4 грами
Приготування:
Яблука очищаємо від шкірки та нарізаємо на шматочки невеликого розміру. Розігріваємо сковороду, додаємо вершкове масло яблука. Посипаємо цукром і поливаємо соком лимонним.
Перемішуємо та перекладаємо в тарілку.
У чисту миску вливаємо білки та збиваємо міксером, всипаючи цукор.
У чисту миску кладемо м’яке вершкове масло, насипаємо цукор і збиваємо міксером (поступово вливаючи жовтки).
Білки з’єднуємо з жовтками та розмішуємо.
Насипаємо борошно, розпушувач і змішуємо.
Форму 18 см застилаємо пергаментом та виливаємо тісто.
Зверху кладемо яблука та випікаємо при 180 градусах – 45 хвилин.
Смачного!