Нове

Шоколадний кекс до чаю – мінімум продуктів та максимум смаку

Готується “на раз, два, три”, з мінімальних та недорогих продуктів.

Продукти:

Тісто

  • Борошно – 190 г
  • Какао – 40 г
  • Розпушувач – 5 г
  • Вершкове масло – 220 г
  • Яйця – 4 штуки
  • Цукор – 160 г
  • Цедра апельсина – 1 чайна ложка
  • Апельсиновий сік – 30 мілілітрів

Шоколадна глазур

  • Молочний шоколад – 80 г
  • Вершкове масло – 25 г
  • Апельсиновий сік – 30 мілілітрів

Інгредієнти:

У тарілку викладаємо вершкове масло і збиваємо міксером.

Додаємо цукор та ще раз збиваємо, паралельно вливаючи яйця.

Додаємо цедру апельсина, сік апельсина та збиваємо міксером.

Змішуємо борошно, розпушувач, какао-порошок і поступово просіюємо до яєчної маси. Перемішуємо лопаткою.

Форму для кексу змащуємо вершковим маслом та присипаємо какао-порошком. Викладаємо тісто і ставимо в духовку на 50 хвилин, при температурі 160 градусів.

У сотейник викладаємо молочний шоколад та вершкове масло. Наливаємо сік апельсина та розтоплюємо на слабкому вогні, помішуючи.

Поливаємо готовий кекс. Прикрашаємо цедрою апельсина.

Смачного!

Нове

Популярне