Готується “на раз, два, три”, з мінімальних та недорогих продуктів.
Продукти:
Тісто
- Борошно – 190 г
- Какао – 40 г
- Розпушувач – 5 г
- Вершкове масло – 220 г
- Яйця – 4 штуки
- Цукор – 160 г
- Цедра апельсина – 1 чайна ложка
- Апельсиновий сік – 30 мілілітрів
Шоколадна глазур
- Молочний шоколад – 80 г
- Вершкове масло – 25 г
- Апельсиновий сік – 30 мілілітрів
Інгредієнти:
У тарілку викладаємо вершкове масло і збиваємо міксером.
Додаємо цукор та ще раз збиваємо, паралельно вливаючи яйця.
Додаємо цедру апельсина, сік апельсина та збиваємо міксером.
Змішуємо борошно, розпушувач, какао-порошок і поступово просіюємо до яєчної маси. Перемішуємо лопаткою.
Форму для кексу змащуємо вершковим маслом та присипаємо какао-порошком. Викладаємо тісто і ставимо в духовку на 50 хвилин, при температурі 160 градусів.
У сотейник викладаємо молочний шоколад та вершкове масло. Наливаємо сік апельсина та розтоплюємо на слабкому вогні, помішуючи.
Поливаємо готовий кекс. Прикрашаємо цедрою апельсина.
Смачного!