Шари виходять ніжні, ароматні з дуже смачною начинкою.
Інгредієнти:
тісто:
- кефір – 120 мл
- яйце – 1 шт
- цукор – 20 г
- вершкове масло – 100 г
- борошно – 300 г
- розпушувач – 1 ч.л.
для начинки:
- апельсин – 1 шт
- цукор – 60 г
- крохмаль – 20 г
- манка – 1 ст. ложка
Приготування:
Кефір використовую кімнатної температури, додаю яйце, цукор, добре збиваю віночком.
В розм’якшене вершкове масло додаю борошно з розпушувачем, і розтираю руками в дрібну крихту, додаю рідкі інгредієнти.
Замішую м’яке тісто, кладу в пакет і прибираю в холодильник на 10 хвилин.
Помитий апельсин ріжу на шматочки і подрібнюю в чаші блендера, викладаю в миску і додаю цукор з крохмалем, якщо рідка начинка, то додаю трохи манки.
Дістаю тісто з холодильника, поділяю на дві рівні частини. Розкачую обидві частини тіста завтовшки 5 мм.
На кожен пласт тіста викладаю начинку, розподіляю по всій поверхні, згортаю в щільний рулет, нарізаю на порційні шматочки.
Викладаю на лист, застелений пергаментним папером на відстані один від одного, змащую збитим жовтком і відправляю в заздалегідь розігріту духовку до 180 * на 20-25 хвилин.
Дістаю готові слойки і даю їм охолонути, потім перекладаю у вазочку.
Смачного!