Така закуска з кабачків, напевно, сподобається всім любителям кабачків. Вона виходить дуже смачною і ароматною, а зі столу зникає блискавично швидко. Крім того, для цієї закуски кабачки не потрібно смажити, а значить в ній мінімум жиру. Тому вона сподобається всім тим, хто дотримується правильного харчування.
Готуються такі кабачки в духовці дуже просто та досить швидко. Якщо у вас немає соусу Песто, то можна запікати кабачки просто із сиром – це теж дуже смачно.
У сезон кабачків обов’язково приготуйте таку закуску. Вона урізноманітнить як щоденне меню, так і святковий стіл.
Інгредієнти:
- кабачок – 1 шт.
- яйце – 1 шт.
- борошно – 2-3 ст. л.
- сир – 50 г
- соус Песто – 50 г
- сіль за смаком
Приготування:
Беремо 1 кабачок середнього розміру та нарізаємо його кружальцями. Я нарізаю фігурним ножем, але можна нарізати і звичайним. 50 г сиру, що добре плавиться, тремо на дрібній тертці.
У миску розбиваємо 1 яйце, трохи його солимо і збиваємо вилкою.
Нарізані кружальця кабачків обвалюємо в борошні. Ці ж кружечки кабачків обмочуємо у збитому яйці і відразу ж викладаємо на лист від духовки застелений пергаментним папером.
Зверху кожен кабачок трохи солимо. На одну частину кабачків кладемо тертий сир. Я використала Моцарелу. На другу половину кладемо соус песто. На кожен шматочок кладемо приблизно по пів чайної ложки соусу.
Усі ставимо в духовку розігріту до 180 град і запікаємо приблизно 15 хвилин.
Закуска з кабачків вийшла ароматною та смачною. Готуйте відразу багато, так з’їдається вона дуже швидко. І що важливо готується теж швидко і просто.
Смачного!