Нове

Готуємо свинину за особливим рецептом – смачніше за шашлик

Готується страва за особливим ресторанним рецептом, але при цьому компоненти найпростіші. Смак страви виходить незвичайним, вишуканим і підкорюючим з першого шматочка.

Отже, нам знадобиться свиняча або теляча вирізка – приблизно 500 – 600 грамів, майонез або грецький йогурт нейтрального смаку – 3 – 4 столові ложки, огірок маринований – 1 штука, оре грам в очищеному вигляді, часник – 2 зубки, свіжа зелень петрушки та кропу, мелений чорний перець, трохи солі. За бажання можна додати і трохи улюблених спецій або хмелі-сунелі.

Приготування має свої секрети. М’ясо для цієї страви потрібно правильно підготувати. М’ясо миємо, обсушуємо, нарізаємо на стейки завтовшки 2 см поперек волокон. Кожен шматок відбиваємо кухонним молотком.

Розігріваємо сковороду – максимальне нагрівання. Сковорода має бути дуже гарячою. Додаємо 1 – 2 столові ложки оливкової чи вершкової олії, і як тільки вона прогріється, відразу ж викладаємо стейки. Обсмажуємо по кілька штук за раз, з обох боків кожен шматок. Ціль – створити на поверхні м’яса скоринку, яка збереже всередині м’ясний сік, а не прожарити м’ясо. Достатньо буквально 30 секунд обсмажування з кожного боку, тобто – 1 хвилина для кожного шматка.

Деко змащуємо олією. Укладаємо на нього підготовлені стейки одним шаром із невеликою відстанню між ними.

Готуємо спеціальний соус. Дуже дрібно нарізаємо маринований огірок (можна натерти його на дрібній тертці), додаємо подрібнений часник, подрібнені горіхи та зелень, майонез або йогурт, мелений перець, сіль, спеції (за бажанням). Ретельно вимішуємо.

Розкладаємо соус на кожен шматок м’яса. Забираємо лист у прогріту духовку на 30 хвилин при 180 градусах. За бажання хвилин за 5 – 7 до закінчення приготування можна посипати кожен стейк сиром, так страва буде ще смачнішою. Але і без сиру страва виходить особливою та цікавою.

Смачного!

Нове

Популярне