Вони виходять ароматними, з хрусткою скоринкою та тягучим сиром. Такі грінки добрі на перекус. Також їх можна подати замість хліба і до будь-якої першої страви. Ці грінки люблять діти різного віку!
Готуються такі смачні грінки зовсім нескладно. Та й інгредієнти знадобляться найпростіші та доступні. Хліб для грінок можна брати не тільки білий, але будь-який, який у вас є. Для цього рецепту можна використати навіть учорашній хліб.
Обов’язково спробуйте такий оригінальний рецепт грінок із сиром. Думаю, що вам теж сподобається такий перекус.
Інгредієнти:
- яйця – 4 шт.
- молоко – 100 мл
- батон – 8 скибочок
- сир – 70 г
- кріп – 1 пучок
- сіль за смаком
- перець чорний мелений – за смаком
- олія рослинна – для смаження
Приготування:
70 г сиру тремо на великій тертці. Подрібнюємо пучок кропу. Також можна використовувати будь-яку іншу зелень, наприклад, петрушку або зелену цибулю.
У миску розбиваємо 4 яйця. Яйця солимо на смак і перчимо чорним меленим перцем. Сюди ж наливаємо 100 мл молока. Все перемішуємо до однорідності.
У цю суміш кладемо тертий сир та перемішуємо. Сюди насипаємо подрібнений кріп і знову перемішуємо.
Все виливаємо у великий плоский посуд. Я взяла форму для випікання.
На цю суміш кладемо нарізані скибочки хліба. Хліб можна використовувати будь-який, який у вас є, або який вам подобається. Залишаємо так хліб приблизно на 5 хвилин, щоб увібралася рідина.
Через 5 хвилин перевертаємо хліб на інший бік, допомагаючи виделкою викласти сир та зелень зверху на хліб. Залишаємо так ще на 1-2 хвилини.
На добре розігріту сковороду з олією викладаємо шматочки хліба сиром донизу. Зверху викладаємо сир, що залишився у формі. Смажимо грінки до рум’яної скоринки з одного боку.
Потім перевертаємо на інший бік і теж обсмажуємо. Готові грінки з сиром викладаємо на паперовий рушник, щоб стік зайвий жир.
Грінки з сиром вийшли дуже смачними та ситними. Готуються вони дуже просто з їх приготуванням впорається кожен.
Смачного!