Знаменитий тертий пиріг з варенням за рецептом моєї бабусі! Приготувати дуже просто, і бюджетні продукти. Готую часто – він подобається всім без винятку!
Інгредієнти:
- Борошно пшеничне – 400 г
- Розпушувач – 1 чайна ложка
- Холодне вершкове масло – 180 г
- Яйце – 1 штука
- Цукор – 100 г
- Ванільний цукор – 8 г
- Сметана – 2 столові ложки
- Будь-яке варення (у мене чорничне)
Приготування:
Борошно змішуємо з розпушувачем, додаємо холодне натерте на терці вершкове масло і добре розмішуємо руками, подрібнюємо в крихту.
У чисте блюдце вливаємо яйце, насипаємо цукровий пісок, ванільний цукор і ретельно змішуємо віночком.
Додаємо сметану, перемішуємо.
Вливаємо яєчну суміш у блюдце з тертим маслом, добре перемішуємо і замішуємо тісто.
Розділяємо тісто на дві частини, загортаємо одну частину в пакет та забираємо в морозилку на 20 хвилин.
Другу частину тіста викладаємо на пергамент і розкочуємо у квадрат. Кладемо на лист і намазуємо тісто будь-яким варенням.
Зверху натираємо на терці другу частину тіста. Випікаємо 20 хвилин, при температурі 180 градусів.
Посипаємо цукровою пудрою та нарізаємо на порційні шматочки. Смачного!