Сьогодні ділюся з Вами простим рецептом повітряних булочок! Готую їх на сніданок швидко та без дріжджів. Виходять дуже смачними, пишними та апетитними! Дуже рекомендую всім спробувати.
Інгредієнти:
- Кефір – 200 мілілітрів
- Яйце – 1 штука
- Сіль – 1/2 чайної ложки
- Цукор – 1 чайна ложка
- Олія – 60 г (у мене 30 г вершкового масла та 30 г рослинної олії)
- Розпушувач – 1 чайна ложка + 1/4 чайної ложки
- Борошно – 350 г
Приготування:
У велику миску наливаємо кефір, додаємо яйце, сіль, цукор, будь-яку олію і ретельно розмішуємо віночком.
Насипаємо весь розпушувач і поступово всипаємо борошно, розмішуємо віночком. Замішуємо м’яке тісто.
Формуємо кульки і кладемо на лист з пергаментним папером. Зверху на кульках робимо невеликі надрізи та змащуємо збитим яйцем. За бажанням посипаємо кунжутом. Забираємо в духовку на 25 хв при температурі 180 градусів.
Смачного!