Такою піцою можна здивувати та порадувати гостей, та й для себе за браком часу приготувати.
Інгредієнти:
Для тіста
- Яйце-1шт.
- Майонез-2 ст. ложки
- Сметана 2 ст. ложки
- Борошно – пів склянки
- Дрібка солі
Для начинки
- Ковбаса варена – 100 г
- Печериці – 2-3 шт.
- Сир – приблизно 60 г
- Кетчуп-2 ст. ложки
- Майонез – 1 ст. ложка
- Спеції за смаком
- Трохи зелені
Приготування:
У мене начинка – варена ковбаска та печериці (те, що було).
Готуємо тісто. У глибоку тарілку вбиваємо яйце, дві ложки майонезу та дві-три сметани. Перемішуємо. Всипаємо борошно дрібку солі.
Замішуємо тісто. Тісто має вийти трохи густішим, ніж для оладок. Розподіляємо тісто на сковорідці. Принцип такий: чим тонше, тим швидше випікається піца.
Якщо тіста виявилося забагато, можна ще одну піцу зробити. Змащуємо тісто соусом.
Соус – дві ложки кетчупу та ложка майонезу. Можна будь-який інший на ваш смак.
Ковбасу ріжемо тонкими кружальцями, ріжемо їх навпіл, укладаємо зверху. Так само печериці.
Робимо сітку з майонезу, можна посипати перчиком або іншими спеціями.
Натираємо шматочок сиру і посипаємо піцу.
Печемо під кришкою на маленькому вогні 10 хвилин. Про готовність можна судити з повністю розплавленого сиру.
Ще раз повторюся, що чим тонше тісто і що менше начинки, то швидше піца буде готова.
Посипаємо зеленню, викладаємо на тарілку, нарізаємо на шматочки і частуємо.
Смачного!