Нове

Куряча печінка по-новому: смачна вечеря за 20 хвилин

Взагалі, страви з курячої печінки дуже ніжні, дієтичні та малокалорійні, а насититися можна невеликою порцією, оскільки у печінці багато білка.

На гарнір піде рис, гречка, макарони, дуже гарна печінка з картопляним пюре. Вибір за вами.

Інгредієнти:

  • Печінка куряча – 500 г
  • Цибуля-1 шт.
  • Морква – 1шт.
  • Перець – 1 шт.
  • Помідор – 1 шт.
  • Олія – ​​2 ст.л.
  • Масло вершкове – 20 г
  • Сіль за смаком

Для підливки:

  • Сметана 200 г
  • Соєвий соус – 1 ст. ложка
  • Часник – 1-2 зубчики
  • Вода – 100-150 мл
  • Сіль та перець за смаком
  • 3-4 гілочки кропу

Приготування:

Підготовляємо печінку та овочі для смаження. Беремо упаковку печінки 500 г, розкриваємо, промиваємо. Якщо шматочки великі, можна розрізати навпіл і видалити прожилки.

Чистимо одну цибулину, одну моркву, один солодкий перчик та один великий помідор. Ще 1-2 зубки часнику для підливки.

Цибулю ріжемо шматочками, морквину натираємо на великій терці.

Розігріваємо сковорідку. Для смаження печінки найкраще піде суміш рослинної олії та вершкового масла.

Я раніше першою обсмажував печінку, а потім уже додавав овочі, причому лише цибулю і моркву. А тут робимо по-іншому.

Після розігріву сковорідки вогонь зменшуємо до середнього.

Спочатку обсмажуємо моркву з цибулею хвилини три-чотири, помішуючи. Обсмажуємо цибулю та моркву.

Перець нарізаємо тонкими скибочками і кладемо в засмажку. Тушкуємо ще пару хвилин. Додаємо солодкий перець.

Помідор ріжемо кубиками, додаємо до овочів. Знову перемішуємо і тушкуємо ще дві хвилини.

Додаємо помідор. Тут головне, не пересмажити овочі. І лише зараз закладаємо печінку.

Перемішуємо так, щоб печінка була під овочами і смажимо хвилини три. Знову перемішуємо, додаємо солі до смаку (близько чайної ложки приблизно). Смажимо ще дві хвилини.

Поки все обсмажується, готуємо підливу. У велику чашку вливаємо столову ложку соєвого соусу, видавлюємо пару зубчиків часничку, додаємо щіпку меленого перцю. Викладаємо склянку сметани і добре перемішуємо.

Розбавляємо водою до стану вершків. Солимо за смаком.

Завершальний етап. Заливаємо печінку з овочами нашою підливою та тушкуємо на малому вогні під кришкою п’ять хвилин.

Заливаємо підливкою. Вимикаємо плиту, посипаємо готову страву нарізаним кропом.

Блюдо готове.  Гарнір можна готувати паралельно із печінкою.

Смачного!

 

Нове

Популярне