Нове

Наливні котлети на швидку руку з курячої печінки зі сметаною та кропом

Хочу вам показати швидкий і смачний рецепт оладок з курячої печінки. Відмінне рішення коли хочеться чогось смачненького і немає бажання довго стояти біля плити.

Оладки з печінки виходять дуже соковитими, апетитними, а в поєднанні зі сметанкою на смак – просто незрівнянні. Обов’язково приготуйте за нашим рецептом цю страву! Запевняю, задоволеними лишаться всі!

Інгредієнти:

  • Печінка куряча – 400-500 г
  • Цибуля – 0.5 шт
  • Копчена паприка – 0.5 ч. ложки
  • Хмелі-сунелі – за смаком
  • Курячий бульйон (сухий) – 1.5 ст. ложки
  • Часник – 1 зубчик
  • Пшеничне борошно – 2 ст. ложки
  • Кукурудзяне борошно – 2 ст. ложки
  • Вершкове масло
  • Рослинна олія
  • Сметана (жирна) – 2-3 ст. ложки
  • Кріп – кілька гілочок
  • Гірчиця зерниста

Приготування:

Печінку очищаємо від проток та ріжемо на маленькі шматочки. Дрібно нарізану печінку відправляємо в миску, додаємо копчену паприку, невелику дрібку хмелі-сунелі, сухий курячий бульйон та дрібно нарізаний зубчик часнику. У миску з печінкою розбиваємо одне яйце, додаємо дрібно нарізану цибулю. За смаком солимо, перчимо, додаємо пшеничне та кукурудзяне борошно. Все добре перемішуємо. У розігріту сковороду наливаємо трохи олії і додаємо шматочок вершкового масла. Печінкову суміш викладаємо на сковороду невеликими порціями та обсмажуємо по півтори хвилини з кожного боку.

Печінкові оладки викладаємо на паперовий рушник, щоб позбутися зайвого жиру. Приступимо до приготування соусу. У миску відправляємо пару столових ложок жирної сметани, дрібно нарізаний кріп і все ретельно перемішуємо. На тарілку викладаємо печінкові оладки та сметанку з кропом.

Сметанний соус прикрашаємо зернистою гірчицею, кропом. Просте та дуже смачне блюдо подаємо до столу і насолоджуємося смаком.

Нове

Популярне