Сьогодні ділюся з Вами дуже смачним та легким рецептом шоколадного десерту! Готується дуже просто і швидко, без желатину, крохмалю та вершків. Простий рецепт, за яким зможе приготувати будь-хто!
Інгредієнти:
- Молоко – 500 мілілітрів
- Борошно – 20 г
- Какао – 20 г
- Яєчний жовток – 1 штука
- Шоколад – 80 г
- Вершкове масло – 20 г
Приготування:
У миску насипаємо цукровий пісок, порошок какао, борошно і добре розмішуємо.
У суху суміш поступово наливаємо трохи молока. Решту молока виливаємо в каструльку.
У миску з какао додаємо яєчний жовток і добре розмішуємо.
Каструлю з молоком ставимо на вогонь, варимо, щоб було гарячим. Потім заливаємо шоколадною сумішшю і постійно перемішуємо, доки не з’являться бульбашки.
Додаємо вершкове масло, часточки шоколаду і перемішуємо, поки все повністю не розчиниться.
Знімаємо з вогню та заливаємо формочки. За бажанням на дно форм можна додати банан.
Прикрашаємо горішками, даємо повністю охолонути і ставимо в холодильник на 20-30 хвилин.
Смачного!