Нове

Хачапурі із сиром: смачний коржик на сковороді за 15 хвилин

Гарні на сніданок і як легке перекушування. Діти їх просто обожнюють.

Інгредієнти:

  • Кефір – 100 г
  • Сир – 100 г
  • Сир – 100 г
  • Яйця – 2 штуки
  • Борошно – 4-5 столових ложок
  • Зелень – 50 г
  • Масло вершкове – 30 г
  • Сіль та перець за смаком

Приготування:

У глибоку миску виливаю кефір, вбиваю сирі яйця і перемішую віночком чи вилкою до однорідної маси.

Далі завантажую основні інгредієнти для коржиків – сир. М’який сир можна накришити, натерти твердий на тертці, сир кладу як є. Додати трохи солі з огляду на те, що сир солоний.

Промиваю і дрібно ріжу зелень. Піде зелена цибуля, кріп, петрушка або кінза. Закидаю рубану зелень у миску і ще раз перемішую. Додаю щіпку меленого перцю. Пробую ще раз на сіль.

Засипаю просіяне пшеничне борошно. Замішую віночком тісто. Тісто роблю трохи густішим, ніж на звичайний омлет.

Додаю борошно. На всі маніпуляції потрібно хвилин п’ять. Якщо у вас є блендер, часу на замішування піде ще менше.

Розігріваю сковорідку, змащую шматочком вершкового масла. Виливаю стільки тіста, щоби покрити тонким шаром дно сковороди. Зменшую вогонь і печу під кришкою п’ять хвилин.

Знімаю кришку, перевертаю коржик на інший бік і печу вже без кришки ще хвилин п’ять. Чим тонше буде коржик, тим менше часу піде на смаження. Повинна вийде рум’яна скоринка.

Викладаю в тарілку, змащую вершковим маслом. Печу наступну, і так далі, доки не скінчиться тісто.

Зачекайте, доки трохи охолонуть – сир усередині гарячий!

Смачного!

Нове

Популярне