Нове

Більше яблук, менше тіста: пишний вершковий пиріг з яблук, який просто тане в роті

Супер вершковий, ніжний і просто пиріг, що тане в роті, з яблук! Готується буквально за лічені хвилини, без метушні та клопоту. Виходить більше яблук та менше тіста! Ділюсь рецептом з Вами.

Інгредієнти:

  • Яйця – 2 штуки
  • Сіль – щіпка
  • Цукор – 100 г
  • Ванільний цукор – 1 чайна ложка
  • Молоко – 100 мілілітрів
  • Топлене вершкове масло – 20 г
  • Цедра – 1 лимона
  • Борошно – 80 г
  • Яблука – 4-5 штук
  • Сік лимона – 1/2 штуки
  • Розпушувач – 1 чайна ложка

Приготування:

У глибоке блюдце вливаємо яйця, додаємо сіль та збиваємо міксером.

Насипаємо цукровий пісок, ванільний цукор і ретельно збиваємо до утворення піни.

Наливаємо молока, топлене вершкове масло, натираємо на тертці цедру лимона і добре розмішуємо міксером.

Всипаємо пшеничне борошно і перемішуємо міксером.

Яблука очищаємо від шкірки та нарізаємо тонкими скибочками за допомогою терки. Поливаємо яблука соком лимона та розмішуємо.

У тісто додаємо розпушувач, перемішуємо та викладаємо яблука. Добре перемішуємо. Форму 18 см застилаємо пергаментом, змащуємо олією та присипаємо борошном. Заповнюємо форму підготовленим тістом.

Відправляємо випікатися на 45-50 хв, за температури 180 градусів.

Смачного!

Нове

Популярне