Пропоную вам приготувати на сніданок італійський варіант омлету, смачну та ароматну фритату.
Інгредієнти:
- Яйця – 5 шт
- Молоко – 100 мл
- Цибуля – 1 велика цибулина
- Перець болгарський – половинка 1 перцю (якщо великий)
- Зелена цибуля – 5-6 пір’я
- Зелений горошок – 0,5 банки або 1 маленька
- Помідори чері – 10 шт
- Сир адигейської – 150 г
- Петрушка – за смаком
- Прованські трави – за смаком
- Сіль, перець – за смаком
Приготування:
На розігріту сковорідку наливаємо трохи олії і додаємо шматочок вершкового масла. Обсмажуємо цибулю до золотистого кольору.
Нарізаємо болгарський перець соломкою та додаємо до цибулі.
Як тільки овочі стали м’якими, додаємо сіль, перець, прованські трави. Перемішуємо і смажимо ще кілька хвилин.
Додаємо консервований зелений горошок (без рідини) та зелену цибулю. Перемішуємо та готуємо ще пару хвилин.
На овочі викладаємо помідори чері.
У мисці з’єднуємо яйця, сіль та молоко. І тепер зверху виливаємо омлетну масу на овочі.
Накриваємо кришкою та готуємо на слабкому вогні. Як тільки фритата схопиться по краях, але залишиться трохи рідкуватою в середині посипаємо сиром і готуємо під кришкою ще близько 5 хвилин.
Перед подачею на стіл можна посипати зеленню.
Смачного!