Швидка, бюджетна, повітряна та дуже м’яка випічка! Мої гості були в захваті та просили добавку. Готується з найпростіших і найменших інгредієнтів, а смак просто приголомшливий! Ділюсь рецептом.
Інгредієнти:
- Яйця – 2 штуки
- Цукор – 50 г
- Ванільний цукор – 8 г
- Молоко – 50 мілілітрів
- Рослинна олія – 50 мілілітрів
- Борошно – 110 г
- Розпушувач – 16 г
- Какао – 1 ч. ложка
- Варення
- Арахіс (або будь-які горіхи) – за бажанням
Приготування:
У велику миску розбиваємо яйця, насипаємо цукор, ванільний цукор і ретельно перемішуємо.
Вливаємо молоко, перемішуємо. Вливаємо олію, змішуємо.
Насипаємо борошно пшеничне, розмішуємо. Всипаємо розпушувач, розмішуємо.
Поділяємо масу на дві частини. В одну частину всипаємо какао та добре перемішуємо.
Форму для запікання 18 см. застилаємо пергаментом, змащуємо вершковим маслом і присипаємо борошном. Вливаємо шоколадну масу та відправляємо у розігріту до 180 градусів духовку – на 15 хвилин.
Готовий корж змащуємо варенням та вливаємо другу частину білої маси.
Випікаємо ще 15-20 хвилин. Готовому пирогу даємо охолонути.
Зверху змащуємо джемом і за бажанням прикрашаємо горішками. Смачного!