Нове

Повітряні картопляні булочки з бюджетних продуктів: без яєць та замісу тіста

Виходять повітряними, м’якими та дуже смачними. Готуються з бюджетних продуктів, без яєць та без замісу тіста. Ділюсь рецептом з Вами.

Інгредієнти:

  • Борошно пшеничне – 300 г
  • Картопляне пюре – 100 г
  • Цукор – 25 г
  • Сухі дріжджі – 3 г
  • Сіль – 3 г
  • Вода – 180-200 мл
  • Олія рослинна – 30 г
  • Кунжут (за бажанням)
  • Оливкова олія (за бажанням)

Приготування:

Сиру картоплю нарізаємо на тонкі скибочки і перекладаємо в тарілку. Готуємо на пару, протягом 15 хвилин.

Перекладаємо в миску і розминаємо товкачем. Додаємо трохи води та змішуємо. Вливаємо воду, що залишилася, змішуємо. Додаємо сухі дріжджі, цукор і змішуємо та залишаємо на п’ять хвилин. Вливаємо олію, насипаємо сіль і борошно, добре змішуємо лопаткою.

Накриваємо кришкою та залишаємо на годину.

Перекладаємо тісто на стіл (присипаний борошном) і формуємо в кулю. Розділяємо на 9 частин та формуємо кульки.

Перекладаємо у форму для запікання з пергаментом, накриваємо рушником і чекаємо, коли булочки збільшаться.

Трохи розпорошуємо водою, за бажанням посипаємо кунжутом і відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку – на 15 хвилин.

Після випічки за бажанням змащуємо оливковою олією.

Смачного!

Нове

Популярне