Цікава страва із звичайних продуктів. Для риби готую простий маринад із кількох інгредієнтів, а смак виходить чудовий. І спосіб приготування теж дуже простий, але страва виглядає красиво та апетитно. Риба ніжна та дуже ароматна. Готувати можна із будь-якої білої риби. Страва чудово підійде для пісного меню або різноманітності щоденного раціону.
Інгредієнти:
- 550 г біла риба (філе)
- 2 ст. л. сік лимона
- 2 ст. л. рослинна олія
- 3 гілочки петрушка
- 1/3 ч. л. мелений перець
- за смаком сіль
Приготування:
Філе білої риби перевіряємо на дрібні кісточки та видаляємо їх пінцетом. Я готую із щуки, її можна замінити на будь-яку білу рибу. Три дерев’яні шпажки замочуємо у воді, щоби при запіканні не згоріли.
Філе розрізаємо на великі шматки (6 шт.) і посипаємо з усіх боків сіллю.
Петрушку дрібно нарізаємо і викладаємо в миску. Додаємо сік лимона та олію. Петрушка при запіканні підсмажиться і дасть рибі чудовий аромат та смак.
Доповнюємо все солодкою паприкою, чорним перцем і добре перемішуємо. Паприка надасть білій рибі яскравого кольору.
Поливаємо маринадом рибу.
Перемішуємо рукою, накриваємо та залишаємо на столі на 25-30 хвилин.
На шпажки нанизуємо шматочки риби.
Викладаємо у форму та поливаємо залишками маринаду з дна миски. Запікаємо в духовці, попередньо розігрітій до 190 градусів, 25 хвилин.
Рибу на шпажках перекладаємо на тарілку і одразу подаємо.
Смачного!!!