Нове

Універсальна та завжди актуальна каскадна стрижка: 10 модних ідей

Каскадні стрижки були, і є одними з найбільш популярних і універсальних стрижок у всьому світі. Попри те, що стрижка з’явилася давно, актуальні її варіації з’являються щосезону.

Вважається, що своїм виникненням каскад завдячує британському перукарю Відал Сасун, який на основі актуальних у другій половині XX століття стрижок у стилі “панк-рок” створив цей звичний усім нам каскад. Найчастіше волосся збирали на маківці в хвіст і цей хвіст просто відрізали одним помахом ножиць, а стрижка, що вийшла, мала деяку схожість з класичним каскадом. Сучасні стилісти-перукарі здатні зробити каскадну стрижку навіть на початку своєї професійної діяльності.

Відмінна риса каскадних стрижок – це їхня універсальність і практичність. Каскад не вимагає частої корекції в салоні і підійде практично будь-якій жінці на будь-яку (крім ультракороткого) довжину волосся. Єдине, на що варто звертати увагу – це чистота волосся. Каскадна стрижка і жирне волосся несумісні – волосся висить, як “бурульки”, а зовнішній вигляд стає кричуще недбалим.

Стилісти-перукарі цінують каскад не тільки за їх універсальність, а й за можливість створення на базі цієї стрижки стильного фарбування, яке завдяки стрижці виглядає динамічнішим.

Найголовнішою особливістю каскадних стрижок є плавний перехід із однієї довжини пасм до іншої. Втім, рваний каскад теж користується популярністю у певної групи жінок. Частота, довжина, а також кількість вистрижених рівнів може бути різною – все залежить від вихідного варіанту (довжини волосся, їх густоти, товщини) і бажання самої жінки.

Чим більше вистрижених рівнів, тим густіше здаватиметься волосся.

Вважається, що популяризувала цю стрижку американська актриса Джейн Фонда, яка у 70-х роках минулого століття почала з’являтися на екранах та червоних доріжках із каскадом на середній довжині волосся. Дженніфер Еністон, яка зіграла Рейчел Грін у знаменитому телесеріалі «Друзі», зробила цю стрижку справжнім маст-хевом і принесла їй всесвітнє кохання та визнання.

Насправді варіацій каскадної стрижки багато, і кожен майстер привносить у неї щось своє, видозмінюючи стрижку під індивідуальні особливості кожної клієнтки.

Нове

Популярне