Нове

Рулетики з лаваша з картопляною начинкою: готуються з найпростіших і доступних продуктів

Такі рулетики з лаваша з картопляною начинкою чудово підійдуть на перекус та вечерю. Вони виходять дуже смачними, ароматними та ситними. Ця незвичайна страва з лаваша може стати швидкою заміною пиріжкам із картоплею. Особливо, якщо у вас залишилася готова картопля з вечері чи обіду.

Інгредієнти:

  • Лаваш тонкий – 2 листи
  • картопля – 500 г
  • печериці – 200 г
  • цибуля – 1 шт.
  • кріп – 1 невеликий пучок
  • сіль за смаком
  • перець чорний мелений – за смаком
  • олія рослинна для смаження

Приготування:

Пів кілограма картоплі чистимо і нарізаємо на невеликі шматочки. Картоплю перекладаємо в каструлю, заливаємо водою, солимо і ставимо на вогонь. Варимо після закипання 20 хвилин.

Поки вариться картопля, підготуємо гриби. 200 г печериць миємо і нарізаємо невеликими кубиками. Одну велику цибулину теж ріжемо невеликими кубиками.

Нарізані печериці обсмажуємо на сковороді з невеликою кількістю олії. Коли з грибів випарується зайва волога, наливаємо в сковороду ще трохи олії і сюди ж додаємо цибулю.

Все смажимо до золотистого кольору цибулі. Наприкінці гриби солимо, перчимо, перемішуємо та знімаємо з вогню.

Дрібно ріжемо невеликий пучок кропу. Картопля вже зварилася. Картоплю добре розминаємо.

У картопляне пюре додаємо смажені гриби з цибулею та порізаний кріп. Усе перемішуємо. На розстелений лист лаваша викладаємо половину начинки та рівномірно її розподіляємо ложкою.

Зверху кладемо другий лист лаваша. На нього викладаємо начинку, що залишилася, і теж розподіляємо її по лавашу.

Лаваш із начинкою згортаємо у щільний рулет по довгій стороні. Рулет, що вийшов, нарізаємо на порційні шматочки шириною приблизно 2 – 2.5 см.

Рулетики обсмажуємо на розпеченій сковороді з невеликою кількістю олії. Обсмажуємо на середньому вогні з двох сторін до гарної рум’яної скоринки.

Рулетики з лаваша з картоплею та грибами виходять дуже смачними та ситними. Обов’язково їх приготуйте, тим більше вони готуються з найпростіших і доступних продуктів.

Нове

Популярне