Такі рулетики з лаваша з картопляною начинкою чудово підійдуть на перекус та вечерю. Вони виходять дуже смачними, ароматними та ситними. Ця незвичайна страва з лаваша може стати швидкою заміною пиріжкам із картоплею. Особливо, якщо у вас залишилася готова картопля з вечері чи обіду.
Інгредієнти:
- Лаваш тонкий – 2 листи
- картопля – 500 г
- печериці – 200 г
- цибуля – 1 шт.
- кріп – 1 невеликий пучок
- сіль за смаком
- перець чорний мелений – за смаком
- олія рослинна для смаження
Приготування:
Пів кілограма картоплі чистимо і нарізаємо на невеликі шматочки. Картоплю перекладаємо в каструлю, заливаємо водою, солимо і ставимо на вогонь. Варимо після закипання 20 хвилин.
Поки вариться картопля, підготуємо гриби. 200 г печериць миємо і нарізаємо невеликими кубиками. Одну велику цибулину теж ріжемо невеликими кубиками.
Нарізані печериці обсмажуємо на сковороді з невеликою кількістю олії. Коли з грибів випарується зайва волога, наливаємо в сковороду ще трохи олії і сюди ж додаємо цибулю.
Все смажимо до золотистого кольору цибулі. Наприкінці гриби солимо, перчимо, перемішуємо та знімаємо з вогню.
Дрібно ріжемо невеликий пучок кропу. Картопля вже зварилася. Картоплю добре розминаємо.
У картопляне пюре додаємо смажені гриби з цибулею та порізаний кріп. Усе перемішуємо. На розстелений лист лаваша викладаємо половину начинки та рівномірно її розподіляємо ложкою.
Зверху кладемо другий лист лаваша. На нього викладаємо начинку, що залишилася, і теж розподіляємо її по лавашу.
Лаваш із начинкою згортаємо у щільний рулет по довгій стороні. Рулет, що вийшов, нарізаємо на порційні шматочки шириною приблизно 2 – 2.5 см.
Рулетики обсмажуємо на розпеченій сковороді з невеликою кількістю олії. Обсмажуємо на середньому вогні з двох сторін до гарної рум’яної скоринки.
Рулетики з лаваша з картоплею та грибами виходять дуже смачними та ситними. Обов’язково їх приготуйте, тим більше вони готуються з найпростіших і доступних продуктів.