Нове

Просто заливаємо курячі стегна кефіром і готуємо смачну вечерю «на швидку руку»

Навіть не могла подумати, що простий кефір може настільки надати смаку курці. Найпростіший, але в той же час дуже смачний рецепт вечері «на швидку руку». Ділюсь з Вами.

Інгредієнти:

  • Курячі стегна – 4-6 штук
  • Кефір – 0,5 літра
  • Суміш перців – 0,8 ч. ложки
  • Сіль – 1 ч. ложка
  • Куряча приправа – 1 ч. ложка
  • Копчена паприка або солодка – 1 ч. ложка (з гіркою)
  • Часник – 3-4 зубчики

Приготування:

У глибоку миску додаємо суміш перців, сіль, будь-яку приправу для курки та копчену паприку або солодку. Часник пропускаємо через прес, вливаємо кефір і добре все перемішуємо до однорідності (щоб усі спеції розчинилися).

Кожен шматок курки проколюємо в кількох місцях.

Повністю занурюємо курку в підготовленій суміші (важливо щоб шматки були добре покриті кефіром). Накриваємо кришкою або харчовою плівкою і відправляємо в холодильник на 12 годин (але якщо потрібно терміново приготувати, потрібно почекати хоча б годину).

Потім перекладаємо шматки курки у форму для запікання (можна обсмажити просто на сковороді).

Накриваємо форму повністю фольгою та відправляємо у розігріту до 200 градусів духовку – на 30 хвилин. Потім акуратно знімаємо фольгу та залишаємо випікатися ще на 15-20 хвилин.

Смачного!

Нове

Популярне