Коли зовсім мало часу на приготування, а хочеться, щоб вечеря була смачною.
Інгредієнти:
- Курячі гомілки – 7 штук
- Сіль та чорний мелений перець – на свій смак
- Рослинна олія
- Часник – 4 зубчики
- Вершкове масло – 20 г + 20 г
- Борошно – 1/2 ст. ложки
- Курячий бульйон – 150 г
- Вершки – 200 г
- Пармезан
- Кріп
Приготування:
Курячі ніжки викладаємо у тарілку. Посипаємо сіллю, чорним меленим перцем, поливаємо олією і ретельно перемішуємо руками.
Розігріваємо сковороду, вливаємо вершкове масло, викладаємо зубчики часнику, обсмажуємо та прибираємо зі сковороди.
Викладаємо курячі ніжки, додаємо вершкове масло і обсмажуємо з усіх боків до золотистої скоринки. Перекладаємо ніжки у форму для запікання.
У суху сковороду додаємо борошно і трохи обсмажуємо. Потім викладаємо вершкове масло і змішуємо із борошном.
Вливаємо курячий бульйон (або воду), перемішуємо та вливаємо вершки, знову перемішуємо. Всипаємо сіль, чорний мелений перець і добре перемішуємо.
Знімаємо з вогню та заливаємо курячі ніжки.
Посипаємо пармезаном і випікаємо 30 хвилин, при температурі 180 градусів. Прикрашаємо кропом та подаємо до столу!