Сьогодні хочу поділитися з Вами чудовим рецептом молочного десерту. Виходить повітряний і ніжний, як хмаринка. Готую на швидку руку з простих продуктів.
Інгредієнти:
- Желатин листовий – 20 г
- Жовтки яєчні – 3 штуки
- Цукор – 100 г
- Ваніль
- Молоко – 350 г
- Сметана – 300 г
- Печиво – 6 шт.
Приготування:
У глибоку миску викладаємо пластинки желатину та заливаємо водою.
У невелику каструлю всипаємо цукор, додаємо яєчні жовтки, ваніль і перемішуємо віночком до однорідності.
Вливаємо молоко, знову перемішуємо віночком та ставимо на повільний вогонь (постійно перемішуючи). Викладаємо листя желатину, перемішуємо віночком.
Викладаємо грецький йогурт і перемішуємо віночком до однорідності. Форму 12х20 см застилаємо пергаментом і вливаємо підготовлену масу.
Зверху викладаємо печиво, застилаємо харчовою плівкою та прибираємо в холодильник на три години.
Перевертаємо десерт та знімаємо форму з пергаментом.
Зверху за бажанням прикрашаємо натертим молочним шоколадом. Нарізаємо на порційні шматочки та подаємо до столу!
Смачного!